17-23 iulie Tabără de dansuri tradiționale românești

17 – 23 iulie 2017, ora 10:00, Parcul Etnografic „Romulus Vuia“, Aleea Muzeului Etnografic

Tabără de dansuri tradiționale românești

ALT+TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC este un proiect al Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice din Cluj-Napoca, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.) și care are parteneri Asociația ORMA. Sodalitas Athropologica, Asociatia Zestrea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Tabăra de dans tradițional românesc este un eveniment creat cu gândul la cei care practică dansurile de tip etnografic (populare/ tradiționale) și la cei care iubesc această parte a culturii noastre tradiționale, fie ei buni cunoscători ai dansului, fie începători.

Cursurile taberei de dans tradițional se vor desfășura în Cluj-Napoca, în ,,satul din inima orașului” așa cum ne place nouă să îi spunem Parcului Etnografic Național ,,Romulus Vuia”, poate cel mai potrivit loc atât în privința ambientului cât și în ceea ce privește semnificația locului pentru cultura noastră națională.

CURSURI ȘI TARIFE

1. Pachetul ,,Jucăușul vizitator” se adresează instructorilor de dans și dansatorilor care sunt din afara Clujului și care vor, pe lângă oferta de cursuri de dans, cazare și masă (3 mese pe zi). Pentru întreaga perioadă, 17-23 iulie 2017, tarifele sunt : 475 de lei (meniu pentru copii) și 600 de lei (meniul pentru adult).

Observație foarte importantă: Prin amabilitatea conducerii Universității Babeș-Bolyai s-au obținut locuri în cămine studențești la tarife ,,studențești”. Cazarea se va face în cămine separate pentru băieți/ fete; bărbați/ femei. Camera are 5 locuri, baia și WC ul sunt comune (pe palier).

Masa va fi servită în imediata apropiere a Parcului Etnografic Național ,,R. Vuia”. În pauzele dintre cursuri cursanții se pot relaxa la umbră, în livezile muzeului sau în curtea unei gospodării din muzeu. Este recomandat ca fiecare participant să aibă o pereche de pantofi cu un toc mic sau opinci (se va dansa pe iarbă) și o pătură pentru iarbă verde.

În cazul unui timp nefavorabil cursurile vor avea loc în sala mare a MET de pe strada Memorandumului și în sala de sport a Facultății de Chimie a UBB din Parcul Central.

2. Pachetul ,,Clujeanul jucăuș” se adresează dansatorilor din Cluj-Napoca sau împrejurimi. Tarifele pentru acest pachet și pentru întreaga perioadă a taberei (17-23 iulie) sunt: 180 de lei pentru cei care se înscriu doar la cursurile de dans (fără cazare și fără masă); 260 de lei pentru cei care se înscriu la cursuri și optează pentru o masă la amiază (copii); 315 lei pentru cei care se înscriu la cursurile de dans și doresc și o masă caldă la amiază (adulți).

3. Pachetul ,,Weekend cu joc” are drept destinatari clujenii sau persoanele din jurul Clujului care doresc să învețe dansuri tradiționale în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv în 22 și 23 iulie 2017. Tariful de 80 lei/ persoană acoperă doar cursurile de dans. Opțional și contracost se poate comanda și masa de prânz.

4. Pachetul ,,Micul jucăuș” este centrat în jurul cursurilor de dans tradițional cu profesori recunoscuți și include o serie de alte cursuri care să contureze copiilor înscriși o imagine asupra satului tradițional, a obiceiurilor sale și a folclorului narativ (basme românești, eroi din basmele românești). De asemenea, copiii vor fi implicați în diverse alte activități interactive care au drept scop dezvoltarea creativității (manualități specifice: țesut, cusut, decupat etc), vor viziona filme privind cultura tradițională. Copiii vor fi supravegheați între ora 10 și ora 17 de către învățători. Pachetul include cursurile amintite mai sus, supravegherea, o gustare și o masă la amiază. Vizăm aici înscrierea copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 ani și 10 -11 ani care vor să petreacă în mod plăcut și util de luni (17 iulie) până vineri, 21 iulie a.c. Tariful este de 40 de lei/ copil/ zi .

Înscrierile se pot face fie:
1. la telefon nr. 0744 16 38 96
2. prin email: etnocor@gmail.com
3. pe pagina de facebook: Etnocor. Cluj-Napoca: https://www.facebook.com/petacsilvestru/

Tarifele pentru fiecare pachet de cursuri în parte sunt afișate și în tabel pe pagina de facebook Etnocor Cluj-Napoca.

La finalul cursurilor participanților vor primii un certificat de participare. De asemenea filmul tabarei de dans va fi disponibil ulterior, tuturor participanților.

Cu drag vă asteptăm alături de noi la…joc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *