22 aprilie Repair Cafe jucării

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 10.00, Asociatia Parinte Infloresti, str. Florilor, nr. 320, com. Floresti, jud. Cluj

Accesul gratuit

Repair Cafe jucării

“Repair Cafe jucării ” este un eveniment care pune laolaltă copii, părinţi şi meşteri care doresc să dea o nouă viaţă jucăriilor defecte.

Învăţăm împreună cum să reparăm uşor şi cu plăcere jucării, într-o ambianţă antrenantă şi creativă, alături de oameni îndemânatici, pasionaţi şi prietenoşi. O oportunitate de a te bucura de inspiraţie şi de comunitate!

Accesul la acest atelier este gratuit, fiind un eveniment organizat în spiritul Economiei Darului. Pentru o bună organizare, recomandăm înscrierea prealabilă întrucât spaţiul şi timpul disponibil permit participarea a maxim 10 persoane.
Inscrierea se face pe mail la adresa : alina@parinteinfloresti.ro, specificând numărul participanților și oferind detalii legate de jucăria defectă.

Iniţiator şi gazdă eveniment: Asociația Părinte inFloreşti
Meşteri: voluntari Repair Cafe Cluj
Concept eveniment: Asociaţia Cercul Social

Conceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultură Permanentă în cadrul programului Orașul Vizibil 2015.

Repair Café Cluj doreşte să devină o rețea de spații sociale și economice de incurajare a cooperării și de răspândire a culturii consumului sustenabil de resurse și energie. Este un proiect al asociaţiei Cercul Social. In prezent, “Cercul Social” derulează mai multe proiecte de modelare teoretică și practică de sisteme economice circulare, atât in ceea ce privește reducerea risipei in gestionarea resurselor materiale disponibile in orașul nostru cât și in dezvoltarea de modele economice noi, care să permită cât mai multor concetățeni accesul la tehnologii inovative de producție materială și socială.

Proiectul comunitar ‘ Dai și Iei ‘ reprezintă o inițiativă a Asociației Părinte inFlorești de inchegare a comunității, de incurajare a reutilizării obiectelor și de reducere a consumerismului, prin oferirea unui spațiu către membrii asociației in care aceștia au posibilitatea să obțină lucruri sau servicii de care au nevoie, oferind in schimb servicii sau obiecte proprii pe care nu le mai utilizează.
Ideea acestui spațiu comunitar pornește de la nevoile de bază ale unei familii, aflate in permanentă schimbare și de la dorința creării unei ‘familii’ lărgite, in care domnește increderea iar obiectele comune sunt generos si armonios impărțite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *