01 decembrie Curs de scriere creativa

Marti, 01 decembrie 2015, ora 17:00, Centru Comunitar de Artă, str. Observatorului, nr. 1-3, ap. 85

Preț curs: 160 lei

Curs de scriere creativa si de explorare a gestului prin caligrafie pentru adulti –  in fiecare marți

Cursul se adresează tuturor celor care vor sa-și imbunătățească îndemânarea caligrafică sau vor să iși extindă posibilitățile de exprimare de sine, indiferent de pregătirea anterioară sau afinitățile spre artă, caligrafie sau orice formă de expresie artistică.

Arta scrisului frumos este o cale de exprimare de sine la îndemână, o metodă de comunicare a emoțiilor și a celor mai intime sentimente, o terapie prin dezvoltarea și experimentarea ritmului propriu și renunțarea la normele impuse, o stimulare a creativitații, o modalitate de cunoaștere a inteligenței noastre corporale și de relaxare.
Rezultatul imediat fiind imbunătățirea scrisului de mână, creșterea încrederii de sine, a creativității și imaginației indiferent de domeniul în care persoana în cauză activează, o mai mare putere de concentrare.

În cadrul cursului, vom începe prin a crea semne cu diverse ustensile de scriere sau obiecte artizanale, vom dezvolta apoi litere și texte diferite….fiecare în felul lui sau ei de a fi, de a se mișca.
Vom descoperi frumusețea fiecărei linii și texturile unice ce rezultă din scrierea acestor semne cu un anumit ritm. Vom fi atenți la viteza de scriere, presiunea asupra peniței, direcția liniei și relația dintre litere pentru a putea crea texturi unice, expresive.
În felul acesta ne descoperim fiecare elementele propriei mișcări, modurile personale de a forma literele, apoi întregul text cu și în acord cu propriul corp. In cadrul fiecarei sedinte de lucru vom face experimente despre cum se leagă aceste mișcări și cum se pot combina.
Temele practice vor fi realizate atât în cărbune (cu ajutorul creionului), cât și în cerneală (cu penițe de diferite mărimi, sau ustensile făcute de mână). Fiecare cursant va avea la dispoziție hârtie pentru ciornă , hârtie specială, creioane, tus, penitze sau alte ustensile de scris.

Cursul este structurat in sedinte creative cu o durată de 2 h și 30 minute, în fiecare zi de marți, între orele 17-19:30, începând cu 20 octombrie și va parcurge urmatoarele module:
RITM & FORMARE
• Introducere și prezentări.
• Exerciții de formare a literelor.
• Exerciții de însușire a ritmului.
• Spațiu și structură.

LETTERING
• Potențialul expresiv în forma scrisă.
• Exerciții de explorare a ritmului cu diferite ustensile
• Potențialul expresiv în forma scrisă.
• Spațiu si compunere

POEZIA SPAȚIULUI SI CREARE OBIECT
• Lucru pe marginea temei propuse
• Studiu individiual

Preț curs: 160* ron / luna (echivalentul a 4 sedinte de lucru) . *Toate materialele de lucru sunt incluse în acest preț.
Înscrieri: prin e-mail la adresa: cristina.arcasha@gmail.com sau telefon 0745.050.236;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.