01 iulie Expertiza BERD pentru afacerile mici

Miercuri, 01 iulie 2015, ora 16:00, Grand Hotel Italia, str. Trifoiului – Vasile Conta

Expertiza BERD pentru afacerile mici, Investim în IMM-uri.

Evenimentul își propune să reunească IMM-uri și consultanți care pot beneficia de sprijinul BERD, Small Business Support (SBS).

Aflaţi mai multe detalii despre BERD, Small Business Support
Aflaţi mai multe despre beneficiile serviciilor de consultanţă in afaceri, inclusiv din prezentările studiilor de caz şi participaţi la discutii şi dezbateri interactive pe această temă
Profitaţi de networking de afaceri şi participaţi la o degustare de produse oferite de beneficiari ai programului BERD Small Business Support.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) organizează evevimentul regional Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici în oraşul Cluj-Napoca la Grand Hotel Italia, sala Vivaldi.

Prin echipa Small Business Support, BERD oferă IMM-urilor asistenţă în dezvoltarea de proiecte de consultanţă precum și granturi flexibile de până la 75% din costul net al acestora. Proiectele sunt implementate de consultanţi locali și acoperă o varietate de domenii, cum ar fi marketing, solutţi IT, protecţia mediului, organizare, management financiar și altele. Limita maximă a granturilor este de 10.000 euro pentru un proiect, cu o durată maximă de 6 luni. Există de asemenea posibilitatea angajării unor experţi internaţionali în cazul companiilor care doresc să se dezvolte regional.
Evenimentul regional Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici va fi deschis de reprezentanţi ai Ministerului Federal de Finanţe al Austriei, unul dintre principalii donatori ai programului BERD Small Business Support din România.

Printre subiectele dezbătute in cadrul evenimentului menţionam:
Criteriile de eligibilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de granturile BERD
Beneficiile serviciilor de consultanță de specialitate asigurate de BERD România
Studii de caz: aflați direct de la companiile asistate de BERD cum să implementați proiecte de consultanță de succes
Condiţiile pe care un consultant trebuie să le indeplinească pentru a se alătura celor peste 200 de consultanţi din reţeau BERD în Romania, care ajută companiile beneficiare să crească și să-și atingă obiectivele
Vorbitorii evenimentului sunt:
Maria Kohlweg, Adviser, Austria, EBRD
Daniela Marin, Director Program SBS, BERD România
Gyorgyike Kiraly, Economist, Unilact
Alin Ivan, Consultant, ICG Integrated Consulting
Răzvan Furcă, CEO, Tecknoworks

Evenimentul regional Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici vizează companiile mici și mijlocii din judetele Cluj, Sălaj, Mureş, Alba și Bistrita Năsăud ce au o cifra de afaceri anuală mai mare de 100.000 euro.
Aproximativ 80% din IMM-urile sprijinite de BERD se află in afara Bucureştiului şi au mai puţin de 50 de angajaţi, reliefând astfel angajamentul BERD de a oferi consultanţă de calitate acolo unde este mai mare nevoie de ea.
Evenimentul Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici este organizat de BERD în România cu finanțare din partea Ministerului Federal de Finanțe al Austriei.
Pentru mai multe informaţii despre eveniment, vă rugăm să accesati link-ul: http://www.theassociates.ro/
Cu un portofoliu de 63 de proiecte numai în anul 2014, BERD a investit peste 7 milioane de euro din fondurile donatorilor pentru a susţine peste 550 de IMM-uri românesti de la lansarea programului Small Business Support în anul 1993.
Rezultatele de impact masurate la un an dupa terminarea fiecarui proiect arată că mai mult de 70% din companiile ajutate şi-au crescut cifra de afaceri în medie cu 54%.
O astfel de companie este Ariola Prod Com, distribuitoare de echipamente bancare și de caserie din Cluj-Napoca, care a inregistrat o creștere a productivităţii de 10% dupa ce a implementat un proiect de consultanţă finanţat de BERD. Cu ajutorul finanţării din Austria, BERD a ajutat compania Ariola să introducă standardul de calitate privind managementul performanţei, Investors in People. În urma implementării acestui standard, în anul 2014, compania a înregistat o creştere a productivităţii și o creştere impresionantă a profitului de 400%. “Cel mai vizibil rezultat al proiectului a fost coeziunea crescută a echipei” a spus Dl. Robert Nagy, Director General. “Ne bucurăm să spunem că, până la urmă, clientul este principalul beneficiar.”
În prezent BERD primeşte cereri de la IMM-uri care vor să acceseze servicii de consultanţă în afaceri prin programul Small Business Support. Companiile eligibile trebuie să aibă capital privat și românesc majoritar, un istoric de cel puţin 2 ani, mai puţin de 250 de angajaţi și o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro.
Mai mult, consultanţii locali sunt incurajaţi să aplice pentru a deveni furnizori de consultanţă către IMM-urile româneşti. BERD asigură totodata consultanţilor locali și oportunităţi de dezvoltare prin organizarea de cursuri de pregătire și workshop-uri, având ca scop creşterea calităţii și a disponibilităţii serviciilor de consutanţă în România.

Pentru mai multe informaţii legate de eveniment, ne puteţi contacta la adresa de email ramona.raicu@theassociates.ro sau la telefon 0723 145 546.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.