01 septembrie Centrul de educație da Vinci vine la Cluj

01 septembrie 2015, Centrul da Vinci, Piața Mihai Viteazul, nr 2, ap 1

Centrul de educație da Vinci vine la Cluj

Toamna se numară bobocii și veștile bune și pentru centrul de educatie da Vinci. Dupa succesul obținut în București, începând cu data de 1 septembrie 2015 centrul va avea o locație și la Cluj, oraș renumit la nivel internațional pentru cultura și standardele educaționale înalte.De altfel, Clujul este în acest an Capitala Europeană a Tineretului și candidează la titlul de Capitala Culturală Europeană ediția 2021.

“Încă de la deschiderea centrului din București mi-am propus să ajut la dezvoltarea pieței educaționale din România și la creșterea nivelul de pregătire a tinerilor absolvenți de gimnaziu și liceu. Clujul este renumit pentru calitatea învățământului sau și pentru interesul și pasiunea arătată de către profesori acestei frumoase meserii. Am găsit cadre talentate, pe care ne bucurăm să îi numim și profesorii centrului da Vinci, începând din această toamnă”, a declarat Catalin Dicu, Fondator Centrul de educație da Vinci.

Centrul da Vinci din Cluj este situat la adresa Piața Mihai Viteazul, nr 2, Ap 1, programul fiind între orele 8 – 20, de luni până sâmbătă. El se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, dornici să își îmbunătățească performanța școlară, să se înscrie la liceele la care doresc să studieze și să promoveze examenul de bacalaureat și examenele de admitere la diferite facultăți și universități. De asemenea, centrul oferă pregătire și pentru adulții care nu au promovat examenul de bacalaureat și adulții care vor să-și îmbunătățească competențele ligvistice la engleză, germană sau franceză și să obțină certificări specifice (Cambridge, DELF/DALF, Goethe-Zertifikat ), necesare dezvoltarii carierei.

Centrul da Vinci oferă o modalitate unică și originală de educație și instruire, cu elemente construite special pentru a motiva copiii să învețe cu bucurie. Metoda da Vinci combină elemente din domeniile psihologiei, psihopedagogiei, sistemelor de management al calității și pregătirii sportivilor de performanță.

Personalul, profesorii şi psihologii da Vinci sunt pregatiti si instruiți sa acorde asistenta si instruire, respectand cei 4 paşi specifici Metodei da Vinci: (1) Evaluare, (2) Personalizare, (3) Instruire si (4) Validare. Mediul de invatare si motivaţia constituie doi catalizatori importanti ai procesului de educatie desfasurat in centrele da Vinci, motivatia invatarii fiind masurata cu ajutorul chestionarelor de autoevaluare.

De asemenea, metoda da Vinci are la baza personalizarea programului de instruire si pregatire in functie de nevoile fiecărui elev. Pregătirea se desfășoară în grupe de maxim 4 elevi pentru materiile de bază și 8 elevi pentru limbile străine, încurajând o competiție pozitivă între membrii grupului astfel încât toți elevii să obțină rezultate cât mai bune, să interacționeze unii cu ceilalţi, să lucreze în echipă și să obțină performanțe maxime in momentele in care acest lucru este necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.