02 iulie Tribut către Stephane Grappelli

Joi, 02 iulie 2015, ora 20:00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28

Tribut către Stephane Grappelli – Florin Niculescu

,,Cănd urc pe scenă, încerc să creez un sumar al sentimentelor pe care le am pentru locurile în care am crescut și am evoluat ca artist.” Florin Niculescu

S-a născut în București în 1967 într-o familie de muzicieni, o mamă pianistă și un tată violonist, care i-a insuflat pasiunea pentru acest instument la vârsta de 4 ani.

În 1991 a plecat la Paris pentru a-și împlini visul: să îl întâlnească pe Stéphane Grappelli și să devină cunoscut în lumea jazz-ului. Niculescu l-a întâlnit pe idolul său, Grappelli în 1994. Acesta a fost atât de impresionat de el, încât i-a propus să înregistreze un disc împreună. Niculescu refuză, crezând că nu merită această onoare, încă. Dorea să ia câteva lecții de la Grappelli, însă acesta îi spune că nu are ce să îl învețe, considerând că Romii au o tehnică naturală fantastică.

În 1995, se alătură trupei Romane, iar în 2001 a fost invitat de Biréli Lagrène să se alăture proiectului său “Gipsy Project”, inspirat de Quintette du Hot Club de France. Cuplul Biréli Lagrène-Florin Niculescu sunt considerați succesorii cuplului Django Reinhardt-Stéphane Grappelli.

Între timp a început să înregistreze albume sub nimele propriu și să aibă numeroase colaborări cu alți muzicieni: Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (son of Django Reinhardt), Giani Lincan, Angelo Debarre, Hot Club de Norvège, Tchavolo Schmitt, Oscar Peterson, Jon Larsen, John McLaughlin, George Benson, Marcel Azzola, Regina Carter, Bucky Pizzarelli, Dee Dee Bridgewater, Wynton Marsalis, Angela Gheorghiu și Roberto Alagna. A lucrat și cu muzicieni pop precum: Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Hallyday și Henri Salvador.

Un muzician realizat și un artist excepțional recunoscut de către colegii din breaslă, Florin impresionează la nivel internațional prin tehnica sa impecabilă și sesibilitatea unică care reiese din felul în care interpretează.

Biletele sunt disponibile pe biletmaster.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.