03 decembrie Cine-concert CelloFun

Sambata, 03 decembrie 2016, ora 21:00, Zorki Photo Cafe, str. Ion Rațiu, nr.10

Pret bilet:10 lei (shot Jager inclus)

Cine-concert CelloFun: Hypnophilia – Silent Movies Rescoring

CelloFun:
Attila J. Szabó / cello, electronics
Alexandra Andrieş / voice, electronics, percussion
Radu Rădescu / concept, text stalker, percussion
(Cluj-Bucureşti)

HANS RICHTER (1888-1976) a fost un pictor, artist grafic, eseist şi cineast german de avangardă. Figură de forţă în modelarea artei secolului XX, în dimensiunile sale sociale, politice și formale, Hans Richter a fost implicat activ în toate evenimentele majore care au marcat evoluţia postmodernismului european şi, ulterior, american, de la dadaism la expresionism şi de la constructivism la neoplasticism. Pionier al formelor de expresie abstracte şi sursă de inspiraţie pentru numeroase curente şi stiluri experimentale, a contribuit decisiv la cristalizarea limbajului cinematografic şi la acreditarea filmului ca artă conceptuală.

Selecţia din program cuprinde toate scurt-metrajele sale (care s-au păstrat) din perioada 1921-1931, aducând astfel în atenţie un posibil portret al unui creator original şi surprinzător, mai puţin cunoscut publicului de azi (cinefil şi nu numai), într-un spaţiu dedicat culturii vizuale.

Odată cu premiera cine-concertului “Hypnophilia”, trupa CelloFun îşi face debitul pe scenă, într-o formulă electro-acustică creată special pentru “silent movies rescoring” (re-construcţia coloanei sonore a filmelor mute). Colaboratori în alte proiecte muzicale recente, cei trei membri ai formaţiei vin cu un background divers, dar sunt legaţi printr-o frumoasă prietenie, aceleaşi idei estetice şi… ataşamentul necondiţionat faţă de Cluj!

Rezervările sunt recomandate!
Telefon: 0264/59.59.70

03 decembrie Cine-concert CelloFun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top