03 februarie Expoziţia Războiul în Afișul Polonez

Miercuri, 03 februarie 2016, ora 10:00. Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30

Războiul în Afișul Polonez – colecţia Krzysztof Dydo

În istoria internațională a afișului, afișele care prezentau teroarea războiului și cele care avertizau împotriva acestuia au apărut în multe țări, întâia oară în timpul primului război mondial. După încheierea războiului, consecințele acestuia nu au fost uitate, un exemplu reprezentativ pentru acea perioadă devenind afișul lui Kaethe Kollwitz „Nie wieder Krieg”.

Expoziția prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca – Războiul în Afișul Polonez. Colecţia Krzysztof Dydo -, organizată în colaborare cu Institutul Polonez, are un caracter retrospectiv, relevant pentru perioada 1939-2014. Este compusă din două părți distincte. Prima cuprinde afișe dedicate anilor 1939-1945, izbucnirii războiului, masacrului de la Katyń, lagărelor de concentrare, revoltei din Ghetoul din Varșovia și Insurecției Varșoviene, cea de-a doua reunește afișe din perioada 1955-2014, dedicate apărării păcii, conflictelor internaționale și diferitelor forme de terorism contemporan.

Expoziţia rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 21 februarie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.