03 ianuarie Expozitia Animale vindecatoare

Marti, 03 ianuarie 2017, ora 10:00,Muzeul Farmaciei, Piața Unirii, nr. 28

Expozitia Animale vindecatoare – expozitie temporara

Incepem anul 2017 in forta, cu o noua expozitie temporara dedicata ingredientelor bizare, de origine animala, folosite in vechile farmacii.

Expozitie temporara prezinta povestea ingredientelor curioase, de origine animala, folosite in vechile farmacii.

Noua expoziţie temporară la Colecţia de Istorie a Farmacie, Animale vindecatoare spune povestea ingredientelor bizare, obţinute din animale şi insecte, folosite ca leacuri în vechile farmacii din Transilvania. Până în secolul al XIX-lea erau utilizate pentru proprietăţile lor vindecătoare ingrediente obţinute de la specii locale, precum praf de gândaci de frasin, scarabei de trandafir, untură de porc, coarne de cerb, bilă de taur şi sânge de capră, dar mai ales ingrediente scumpe, aduse de departe, de la specii de animale exotice: ambergris de la caşaloţi, oase de sepie, excremente de hyrax, glande de castor din Rusia, şi multe altele. Toate materialele explicative ale expozitiei – afise si etichete – sunt bilingve (română – engleză).

In completarea expozitiei Animale vindecatoare va propunem sa descoperiti si variata gama de reprezentari animaliere folosite in vechile farmacii, fie pentru ca ele furnizau unele ingrediente, fie, mai adesea, datorita simbolisticii lor. Colectia noastra include reprezentari de animale pe firme farmaceutice, mobilier pictat, decor de Officina, etichete si carti farmaceutice, statuete decorative sau farmacii de casa.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 30 iunie 2017.

Program de vizitare: luni, marți, miercuri și vineri: 10-16, joi: 12-18

Nui uitati – pensionarii beneficiaza de intrare gratuita in fiecare zi de joi iar muzeul este deschis si in ultima sambata din fiecare luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.