03 iunie TIFF 2015: Zilele Filmului Românesc

Miercuri, 03 iunie 2015, ora 18:00, Cinema Florin Piersic, Piața Mihai Viteazu, nr. 11

TIFF 2015: Zilele Filmului Românesc – Scurtmetraje

Zilele Filmului Românesc Scurtmetraje 1 – ora 18:00

Scor Alb – r. Marius Olteanu, 2015, 28 min

Într-un Bucureşti paralizat de un meci, Dana, o femeie de afaceri stresată, urcă în taxiul condus de mai tânărul Alex. Odată ajunsă în faţa blocului, şi în ciuda diferenţelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineţii. Cu orice preţ.

Lag – r. Anton Groves, Bogdan Orcula, 2015, 3 min

O femeie adoarme în cadă, dar este trezită de sunete ciudate din casă. Este un intrus sau ceva straniu? Ascultă indiciile.

Black Friday – r. Roxana Stroe, 2015, 21 min

În perioada comunistă, statul la coadă e o normă. După o aşteptare îndelungată pe stomacul gol, Mihail nu îşi primeşte raţia de alimente. A doua zi încearcă să fie primul la coadă.

In the house – r. Ana-Maria Comănescu, 2014, 17 min

După ce este martorul unui accident de maşină, Cristi ajunge la petrecerea unui prieten. Amicii lui nu par impresionaţi de povestea lui, ba din contră. Cristi se lasă convins să se dedice complet distracţiei, dar curând adevăruri incomode vor face situaţia să se înrăutăţească.

Mesagerul – r. Radu Potcoavă, 2015, 13 min

Bucureşti, Drumul Taberei. În drumul spre casă, Vlad vede cum Laur împuşcă în plină stradă trei băieţi de cartier. Vlad se sperie şi fuge. Se ascunde într-o scară de bloc. Inutil: Laur îl prinde aici. Vlad are o singură şansă să rămână în viaţă…

Ramona – r. Andrei Crețulescu, 2015, 21 min

O noapte. O fată. O maşină. Nici o coincidenţă.

Zilele Filmului Românesc Scurtmetraje 2 – ora 20:15

Dopul scuză mijloacele – r. Mihai Ionescu, 2015, 30 min

Un bărbat cade într-un canal al cărui capac fusese furat. Rămâne blocat din cauza propriei burţi, jumătate înăuntru şi cu mâinile în buzunare. Plin de speranţă aşteaptă să fie salvat, dar adevăratele probleme abia acum încep.

Artă – r. Adrian Sitaru, 2014, 19 min

În timpul unei sesiuni de casting, doi regizori de film încearcă să convingă o mamă să-şi lase fiica de 13 ani să interpreteze rolul unei minore abuzate sexual. Ce urmează este o argumentaţie spirituală pentru artă.

Pavel – r. Alexandru Ranta, 2015, 14 min

Un început de zi aparent obişnuit. Pavel se confruntă cu singurătatea, construindu-şi astfel o lume proprie şi aducând în prezent, prin gesturi şi dialog, fiinţe care cândva i-au fost drag

Greieri – r. Lucian Dan Teodorovici, 2015, 20 min

Un bărbat alcoolic şi depresiv încearcă noapte de noapte să-şi adune curajul pentru a se sinucide, aruncându-se de la balcon. În una dintre aceste nopţi, când pare cel mai aproape de gestul final, îi pătrund în casă doi hoţi, care îl ţin captiv pe propriul balcon.

Profesioniștii – r. Tudor Botezatu, 2014, 11 min

Un antrenor îşi instruieşte elevul să trucheze un meci de box, spre fericirea şi bunăstarea tuturor.

Nu există-n lumea asta – r. Andreea Vălean, 2015, 10 min

Doi prieteni vechi se reîntâlnesc după mult timp. Unul este un dubios patron de bar, celălalt e art designer familist cu mari datorii la poker. Au vieţile extrem de diferite. Este prietenia lor destul de puternică pentru a îndeplini o promisiune dată unui tată mort?

Zilele Filmului Românesc Scurtmetraje 3 – ora 22:30

Vera – r. Dorian Boguță, 2015, 27 min

Mihnea, un tânăr de 20 de ani, este respins de iubita lui. Încearcă să se aline în braţele unei prostituate, dar şi aici ghinionul îl urmăreşte. Când ajunge acasă, pe scări o întâlneşte pe ea, pe Vera…

Verigheta – r. Gabriel Achim, 2015, 9 min

Soţul îşi scapă din neatenţie verigheta sub o ladă frigorifică dintr-un supermarket. Ceea ce transformă totul într-o zi memorabilă. Mai ales pentru soţia lui.

Vacanță la țară – r. Andrei Tănase, 2015, 22 min

Mircea îşi petrece vacanţa de vară împreună cu vărul său Denis, la ţară, la bunici. Fiind obişnuiţi cu viaţa de la oraş, cei doi adolescenţi se plictisesc repede şi decid să facă nişte „crop circles” în lanul de grâu al vecinului. Consecinţele farsei le vor depăşi cu mult aşteptările.

OMULAN! – r. Matei Branea, 2015, 15 min

Omulan explorează spaţiul în căutarea Răspunsului. Ajunge pe o planetă misterioasă marcată cu semnul triunghiului divin, unde întâlneşte creaturi bizare. După peripeţii pline de suspans, alcool şi eros, Omulan ajunge la Cel-Ce-îi-Poate-Stinge-Setea-De-Cunoaştere, iar întrebările sale primesc un răspuns neaşteptat.

Dispozitiv 0068 – r. Radu Bărbulescu, 2014, 18 min

Un lunetist se instalează în apartamentul unei bătrâne pentru a asigura perimetrul pe parcursul summitului NATO. Acolo o descoperă pe proprietara apartamentului, o bătrână semi-paralizată, care nu vorbeşte niciodată. Deodată, bătrâna îi spune lunetistului ceva ce le va schimba amândurora viaţa.

Casting call – r. Conrad Mericoffer, 2014, 12 min

Victor Rebengiuc este doar un actor oarecare din Bucureşti. Este chemat la un casting pentru o reclamă la o “cremă minune”. O parodie la adresa situaţiei actorilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.