08 decembrie Premieră Evgheni Oneghin

Marti, 08 decembrie 2015, ora 18:30. Muzeul Etnografic. str. Memorandumului, nr. 21

Intrarea libera

Evgheni Oneghin

Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă invita marți,în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, la un eveniment inedit, vorbit și cântat: Prezentarea premierei Evgheni Oneghin.
Premiera capodoperei semnată de P. I. Ceaikovski, programată pentru luna ianuarie 2016, își dezvăluie misterele în fața publicului clujean în cadrul unei întâlniri interactive cu artiști, soliști, scenograf și regizor, care ne vor împărtăși din povestea lui Oneghin. Discuțiile antrenante și revelatoare vor fi alternate cu momente muzicale, într-un tandem inspirat care va oferi publicului o proiecție completă și bogată în înțeles a creației lui Ceaikovski.
Evgheni Oneghin este una dintre cele mai apreciate și reprezentative opere din repertoriul romantic universal, o lucrare muzicală esențială și simbolică pentru specificul național rusesc și, totodată, într-o legătură inedită cu romantismul german, pe care invitații serii ne-o vor dezvălui prin dialog și note. Ne vor împărtăși, de asemenea, viziunea regizorală și scenografică aranjate din spatele cortinei, vom afla cum au simțit pulsul libretului și cum a fost ațintită bagheta dirijorală, dar și cum au făcut cunoștință cu Oneghin, Tatiana, Lenski și restul personajelor.
Povestea intensă și profundă, despre dragoste și trădare, pasiune și puritate sufletească, ne va introduce în acaparanta viață socială și intelectuală a Rusiei anilor 1820, în care vom păși alături de dirijorul Tiberiu Soare, regizoarea Mihaela Bogdan, scenografa Viorica Petrovici și soliștii Florin Estefan, Cristian Mogoșan, Irina Săndulescu Bălan, interpreți ai rolurilor principale ale premierei. Discuția va fi moderată cu tâlc de Alin Ivan.
O poveste despre artă și operă, despre un Oneghin neîmpăcat, despre personaje uneori simpatice, alteori profund dramatice, despre iubire, muzică și literatură – toate se vor contura în fața noastră în seara de 8 decembrie.
Acest eveniment face parte dintr-o serie de inițiative inedite pe care Opera Națională Română din Cluj-Napoca le-a programat pentru Stagiunile 2014-2015 și 2015-2016, la fel de strălucitoare fiind și întâlnirea avută de public cu dirijorul Tiberiu Soare, ”Despre literatură, pisici și muzică”, desfășurată în foaierul Operei pe data de 11 iunie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.