1-3 iulie Festivalul Curtea Armenească

Festivalul Curtea Armenească

01 – 03 iulie 2022, ora 10:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21

Festivalul Curtea Armenească

Ajuns la a treia ediție, Festivalul Curtea Armenească se va desfășura parcursul a trei zile, de vineri, 1 iulie, până duminică, 3 iulie, între orele 10 și 20, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și Institutul de Armenologie al Universității Babeș-Bolyai, Festivalul Curtea Armenească oferă publicului șansa de a descoperi cultura armenilor din România, de a cunoaște meșteșugari armeni, de a participa la degustări de preparate culinare tradiționale.

În data de 1 iulie, festivalul va începe cu un program de dansuri, meșteșuguri și costume tradiționale armenești, urmate de un atelier de caligrafie. Vor fi disponibila cărți apărute la editura ARARAT, dar și cartea îndrăgitei interprete Corina Chiriac, „Minuni trăite”, apărută la editura Școala Ardeleană. La ora 14,30 va avea loc, la Biblioteca Centrală Universitară, vernisajul expoziției „30 de ani de diplomație Armenia-România.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la ora 16, cu alocuțiuni ale E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România, Vákár István, vicepreședinte Consiliul Județean Cluj și Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Va fi prezentat, de asemenea, mesajul președintelui Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, transmis de dl. Florin Kevorkian, moderatorul festivalului. După-amiaza primei zile va continua cu program dansuri armenești prezentate de Ansamblul Hayakaghak din Gherla și cu lansarea cărții Narcis Eduard Antonian, „Amintește-ți de ziua de mâine”. La ora 18 va avea loc un concert extraordinar de duduk, susținut de Cosmin Rafael Bălean Band.

Programul zilei de 2 iulie va cuprinde dansuri tradiționale cu Dansatorii de pe Someș, vernisajul expoziției pictoriței Ermone Zabel Martaian, un concert vocal instrumental cu surorile Kasabian. Seara se va încheia cu un concert extraordinar al unui virtuoz al acordeonului, David Yengibarian.

Programul artistic al ultimei zile a festivalului, duminică 3 iulie, va începe cu un recital al Trio Axis Mundi, care va cuprinde muzică de Aram Haciaturian și Alexander Arutunian. În continuare va avea loc un concert de muzică klezmer cu formația Mazel Tov și proiecția unui film documentar realizat de Armine Vosganian la ora 17. Seara se va încheia cu un recital extraordinar al cunoscutei interprete Corina Chiriac, care va începe la ora 18.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.