1-3 iunie Festival internațional de şah pentru juniori

1 – 3 iunie 2018, Casa de Cultură a Studenților, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3

Festivalul Internațional de Șah Lions – ediţia a IX-a

Ziua Copilului readuce o competiție îndrăgită și cu tradiție în Cluj-Napoca: Festivalul Internațional de Șah Lions. Turneul este organizat de Clubul Sportiv Pegas Cluj, în colaborare cu cluburile Lions clujene.

Festivalul este unul din cele mai importante evenimente șahiste din Ardeal, datorită numărului mare de participanți- peste 300 anul acesta, veniți din România și Republica Moldova, dar și datorită premiilor puse în joc- atât în bani (6800 de lei pentru primele locuri), cât și în produse și obiecte- medalii, cupe, diplome, tricouri, dulciuri, etc. Fiecare copil va pleca acasă cu o diplomă și un cadou!

Festivalul de Șah Lions este destinat copiilor și juniorilor, fiind împărțit în 6 secțiuni, în funcție de vârsta (8 ani, 10 ani, 18 ani) și experiență. Cele 6 secțiuni sunt împărțite și ele în 2 categorii de experiență: ”nelegitimați”, sau amatori- respectiv copii care practică șah ocazional, și”legitimați”- cei care fac șah de performanță, legitimați la cluburi și înscriși în turnee omologate. De altfel, Festivalul se află sub egida Federației Române de Șah (FRS) și a Federației Internaționale de Șah (FIDE), rezultatele raportându-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obținute de participanți. Se joacă cu ceas de control, timpul de gândire fiind de 90 de minute/ partidă/ jucător pentru grupa de 18 ani și 60 de minute pentru celelalte grupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.