1-4 iunie TIFF – Depozitul de Filme

01 – 04 iunie 2016, ora 21:00, Depozitul de Filme, str. Septimiu Muresan (Maiakovski), nr. 31-35

Intrarea liberă

TIFF – Depozitul de Filme

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Miercuri, 1 iunie, comedia cubaneză cu zombie Juan de los Muertos (r. Alejandro Brugués) va fi urmată de o petrecere Full Moon cu tematică horror, la care dresscode-ul va fi vampire-zombie. Pe 2 iunie, clujenii sunt așteptați alături de animalele lor de companie la Truman (r. Cesc Gay), o odă adusă prieteniei și dragostei, în care un câine are un rol important în viața stăpânului său.

Cinema, Mon Amour, un documentar românesc despre ultimele cinematografe de stat din România poate fi urmărit pe 3 iunie. Poiecția va fi precedată de documentarul VICE intitulat North Korean Film Madness, o incursiune în cinematografia Coreei de Nord.

Pe 4 iunie, filmul B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, un documentar despre muzică, artă și haos în vestul Berlinului din anii ‘80, îi va atrage pe cei fascinați de perioada de dinainte de căderea Zidului Berlinului, între 1979 – 1989, când orașul devenise un melting pot al subculturilor muzicale. Celebrități și artiști din toată lumea se bucurau la un loc cu squatterii de stilul de viață neconvențional și decadent al orașului. În documentar apar imagini de arhivă cu Nick Cave și Blixa Bargeld (chitară și voce în trupa Nick Cave & the Bad Seeds).

Programul zilei de miercuri aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.