1-9 august Expoziția B:MAD 3.0 – București – Oraș Art Deco

București - Oraș Art Deco

01 – 09 august 2020, ora 11:00, Casa Tranzit, str. Gheorghe Barițiu, nr. 16

Intrare gratuită

Expoziția B:MAD 3.0 – București – Oraș Art Deco

“București – Oraș Art Deco” se adresează publicului larg interesat de patrimoniu și expoziții multimedia, și deopotrivă publicului specializat – arhitecți, urbaniști, designeri, artiști și oameni de cultură, cât și studenți din domeniu.

Expoziția va prilejui și conferințe tematice și proiecții de film documentar. Mai multe detalii și calendarul activităților curând pe www.artdecobucharest.ro și pe pagina de Facebook a proiectului. Stay tuned!

Oraşele României dețin un bogat patrimoniu arhitectural deco-modernist din perioada interbelică, etapă istorică a unei spectaculoase dezvoltări arhitectural-urbane şi culturale. Dezideratul final al itinerării expoziției este RO:MAD, un proiect mai amplu, care presupune o inventariere la nivel naţional a celor mai reprezentative exemple de arhitectură deco-modernistă şi catalogarea lor într-o publicaţie cu rolul de popularizare şi salvgardare a acestui surprinzător şi divers patrimoniu.

Dorim să invităm contributorii care vor să participe la documentarea la nivel naţional şi la viitoarea publicaţie pe acest subiect să folosească hashtagul #artdecoromania pentru indexarea @artdecoromania pe contul de instagram şi facebook al acestei iniţiative. Pentru documentare, platforma www.artdecobucharest.ro (facebook, instagram, youtube, izi.travel artdecobucharest) vă stă la dispoziţie ca un exemplu de bune practici, cu o hartă extinsă la nivelul capitalei, numeroase articole pe această tematică cât şi o secţiune de limbaj arhitectural, care traduce şi explică cum identificăm elementele care definesc un imobil Modernist Art Deco.” – Dragoș Dogaru, co-fondator și director creativ al platformei Bucharest: Modernism Art Deco.

Vizitarea spațiului expozițional se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, conform indicațiilor personalului expoziției. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata participării la eveniment. Este obligatorie respectarea distanței minime de 1,5 m între persoanele care nu fac parte din același grup, respectiv 2m între scaune. Organizatorul își rezervă dreptul de a limita accesul persoanelor care nu se conformează acestor reguli.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.