1 aprilie Lansare de Carte

Vineri, 01 aprilie 2016, ora 17:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30

Lansare de Carte: Andrei Klein – LEA, Családom története

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la lansarea ediției în limba maghiară a cărții „LEA, Családom története”, apărută la Editura Școala Ardeleană, sub semnătura domnului Andrei Klein.

Scrisă cu pasiune și talent narativ, cartea povestește epopeea câtorva generații succesive din familia autorului, în perioada interbelică și în anii de după cel de-al doilea război mondial. Baza documentară a elaborării volumului este o vastă corespondență de familie, începând din anul 1933, cât și amintiri și investigații personale ale autorului.

Evenimentul va avea loc în ambianța generoasă a Sălii Tonitza (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30), în prezența autorului și a invitaților săi: domnii Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Tibori Szabó Zoltán (prezentare în limba maghiară) și László Alexandru (prezentare în limba română). În lectura lui Sebesi Karen Attila, vor fi prezentate și câteva pasaje semnificative selectate din cuprinsul volumului, moment urmat și de audierea unui micro-recital muzical, în interpretarea artiștilor László Vass Robert și Szép András.

Pe întreaga durată a desfășurării evenimentului, publicul va avea ocazia să vizioneze și o expoziție cu caracter istorico-documentar, axată pe valorificarea, în original, a unei părți importante a scrisorilor de arhivă care au stau la baza redactării volumului „LEA, Családom története”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.