1 august Yin Yoga

Marti, 1 august 2017, ora 17:30, IKWE – studio de practici, str. Mihai Veliciu, nr. 9 (fosta Amurg)

Contributie: 20 lei sau abonament ikwe

Yin Yoga – Alina Teampau

Yin yoga este un stil care isi are originile in yoga Daoista, cursul punand accentul pe pozitii de Yoga Restorativa, fiind recomandat atat incepatorilor cat si avansatilor, fara nici o limita de varsta!

Yin Yoga completeaza alte stiluri mai dinamice (Yang, care lucreaza muschii, prin miscari rapide, intense si repetitive), fiind o practica care te ajuta sa obtii o mai mare mobilitate si flexibilitate, lucrand tesuturile conective (tendoane, ligamente, articulatii si fascia). Pozitiile se tin pentru un timp mai lung (3-5 min), caracterizandu-se printr-un ritm lent, relaxant si meditativ!

Este un stil de yoga care ajuta la imbunatatirea mobilitatii, foarte potrivit pentru cei care stau mult timp la birou. Este stilul care se potriveste perioadei postnatale, deoarece dupa o sarcina corpul are nevoie sa-si recapete mobilitatea si flexibilitatea. Este de asemenea cursul complementar practicantilor de sporturi care presupun multa activitate yang (aerobic, fitness, atletism, et) unde se lucreaza muschii, iar ligamentelele, tendoanele si articulatiile sunt suprasolicitate. Este unul din stilurile de yoga cele mai potrivite pentru seniori, miscarile fiind lente si pozitiile statice; deoarece odata cu varsta se pierde din mobilitate si nu in ultimul rand pentru oricine doreste sa se relaxeze si sa iasa putin din ritmul agitat al vietii.

Datorita faptului ca se sta mai multe minute in fiecare pozitie, creeaza ocazia de a fi cu tine insuti si a-ti relaxa mintea, iar la sfarsitul fiecarei ore de yoga este partea de Meditatie Mindfulness care iti da ocazia sa inveti tehnici de relaxare profunda.

Alina a studiat Yin Yoga si meditatie in Thailanda si este terapeut de Thai Yoga Massage.
Va asteptam cu drag la clasa de yin yoga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.