1 decembrie Work. No travel

Work. No travel

Marti, 1 decembrie 2020, ora 20:00, online

Acces liber

Work. No travel, regizor: Bobi Pricop

Work. No travel vorbește despre migrantele și migranții români pentru care munca în străinătate a devenit singura posibilitate de supraviețuire, în contextul economic post-1989, marcat de precarizare, privatizare masivă și provizorat social. Work. No travel propune o reîntoarcere în prima decadă a migrației forței de muncă de după 1990 și investighează multiplele dislocări și relocări temporare ale celor plecați afară, condițiile de muncă, raporturile de putere și posibilele comunități salvatoare. Work. No travelL scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie. Bani strânși cu sacrificii enorme. Bani greu de atins! Work. No travel are la bază două volume de interviuri – ”Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate” realizate de sociologii Zoltán Rostás și Sorin Stoica și publicate în 2006 la editura Curtea Veche

Participarea este exclusiv online, pe platforma Zoom, și necesită o rezervare prealabilă la worknotravel@gmail.com. Aveți nevoie de un dispozitiv cu o conexiune bună la net, cameră și microfon funcționale.

Spectacolul este participativ. Veți primi un text pe care îl veți avea de citit în timpul spectacolului.

Proiectul Tranziții. program euroregional de artă contemporană este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural, de Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT și Fundația Communitas.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.