1 iulie Expozitia World Press Photo 2018

Duminica, 01 iulie 2018, ora 10:00,  Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30 

Preț bilet: 6 lei

Expozitia World Press Photo 2018

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge pentru prima oară în acest an la Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Vernisajul va avea loc joi, 28 iunie 2018, cu începere de la ora 18:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (P-ța Unirii nr. 30), în prezența domnului Cristian Movilă, președinte al Fundației Eidos.

Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei în România, după București, expoziția a fost deschisă publicului în Timișoara (5 iunie – 24 iunie) și, în premieră, la Cluj-Napoca (29 iunie – 22 iulie).

„Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Ne bucurăm că anul acesta vom ajunge și în Cluj-Napoca.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

București, Cluj, Timișoara se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, etc.

Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 22 iulie  2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.