1 iunie Lotte, mon amour

Joi, 1 iunie 2017, ora 12:00 și 19.00, Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3

Pret bilet: 8/ 15 lei

Cine concert Lotte, mon amour – in cadrul TIFF 2017

Cu o zi înainte de deschiderea TIFF, pe 1 iunie, de la 12.00 (special pentru copii – bilete: bit.ly/2os85kG) și 19.00, la Casa de Cultură a Studenților, Christine Ott revine la Cluj cu cine-concertul Lotte, mon amour.

Una dintre cele mai bune interprete din lume la ondes martenot, Christine Ott, revine la TIFF, la doi ani după Tabu, cu un nou cine-concert: Lotte, mon amour: Poveşti şi legende de Lotte Reiniger. Sedusă de farmecul unic, feeria şi supleţea mişcărilor din micile capodopere animate ale lui Lotte Reiniger, artista franceză a compus muzică originală care să redea magia acestor poveşti. Unul dintre pionerii animaţiei cu siluete, artista germană Lotte Reiniger (1899 – 1981) a creat opere recunoscute pentru arta şi tehnica lor, dar şi pentru farmecul cu totul special. Ea este şi autoarea uneia dintre primele şi cele mai frumoase animaţii de lungmetraj din lume, Aventurile Prinţului Ahmed (1926).


Cine-concertul va include următoarele poveşti şi legende animate: Degeţica, Greierele şi furnica, Calul zburător (toate trei realizate în 1954), În căutarea fericirii (1930). Christine Ott va fi acompaniată de Anne-Irene Kempf la alto şi percuţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.