Miercuri, 01 iunie 2016, ora 11:00, Cinema Florin Piersic, Piața Mihai Viteazu, nr. 11

Pret bilet: 8 lei

CINEPIANO – Tony Berchmans

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

După succesul de la TIFF 2014, când sute de copii, alături de părinții lor, au savurat muzica originală a lui Tony Berchmans, compusă pentru filme cu Charlie Chaplin sau Stan și Bran, artistul se întoarce la Cinema „Florin Piersic”.

Venit tocmai din Brazilia, compozitorul și pianistul recreează în spectacolul Cinepiano magia vizionărilor de cinema de la începutul secolului XX, când imaginile mute de pe ecran erau însoțite live de muzică, sunete și zgomote, cântate la pian și alte instrumente. Anul acesta, muzica lui va însoți filmele maeștrilor comediei și va purta pe copii într-o călătorie în era filmelor mute.

Stan și Bran, Charlie Chaplin și Buster Keaton trec printr-o mulțime de aventuri, însoțiți de muzica originală a lui Tony Berchmans. Artistul combină partituri clasice și melodii folk cu compozițiile sale proprii, inspirate din ragtime și jazz. Din 2009, muzicianul acompaniază live filme mute în diverse muzee și săli din lume. Artistul este producător muzical, autorul unei cărți despre muzica de film și curatorul primei ediții a International Film Music Conference (2007), în Rio de Janeiro.

Biletul poate fi cumpărat online de pe biletmaster.ro

Programul zilei de miercuri aici.