1 iunie TIFF – Suie Paparude

Miercuri, 01 iunie 2016, ora 21:00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4

Pret bilet: 25 lei

TIFF – Suie Paparude

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Cum spune și cel mai recent album al trupei, „nu ne mai săturăm de Suie Paparude”.

Dacă la începuturile ei, în 1993, Șuie Paparude cânta aproape săptămânal în renumitul club Studio Martin, punând bazele scenei de muzică electronică din România, împreună cu DJ Vasile, Nikky4, Seba, Vladone și alții, în 2016 este în continuare una dintre cele mai iubite și solicitate trupe din România.

În iunie 2006, Șuie a cântat pe stadionul „Lia Manoliu” în fața a peste 40.000 de spectatori, în deschiderea concertului Depeche Mode, în urma unei selecții riguroase a managementului trupei britanice. În 2010, după schimbări de componență și venirea lui Bean (Alexe Andrei Marius), a devenit prima trupă românească de anvergură care a decis să își facă disponibil albumul pentru download, gratis.

In deschiderea concertului îi ascultăm pe cei de la ORKID.

Orkid este un trio cu influențe post-rock, shoegaze și post-punk compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție și Andrei Tănase – chitară bass. Cei trei plănuiesc să înregistreze primul lor album în vară, după aproape un an de lucru.

Trackurile care vor forma primul LP au la baza idei, senzații și povești acumulate de Vlad în aproape 30 de ani de la primele contacte cu muzica prin căștile suprasolicitate ale unui walkman Aiwa verde, lecțiile chinuitoare de vioară și relaxarea rock’n’roll la chitară.

Vlad si Andrei sunt la baza regizori de film, iar Radu – artist vizual si animator. În plus, lucrează împreună la Animest și Animation Worksheep. Cu toate astea, pentru fiecare dintre ei,

Orkid este un proiect foarte personal și important, care a reușit în ultimul an să fie constant sus în ierarhia priorităților celor trei.

Biletul poate fi cumpărat online de pe biletmaster.ro

Programul zilei de miercuri aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.