1 iunie Ziua Interacțiunii Om-Animal

Ziua Interacțiunii Om-Animal

Luni, 01 iunie 2021, ora 10:00, USAMV Cluj-Napoca, str. Manastur, nr. 3-5 

Ziua Interacțiunii Om-Animal – ediția 21

Cu bucurie și entuziasm vă invităm la ediția 21 a #ZIOA, o ediție outdoor găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Chiar dacă plouă, evenimentul se va ține în aer liber. Recomandăm pelerine de ploaie, umbrele, alte improvizații anti-ploaie…sau pur și simplu, enjoy the rain.

Ziua Interacțiunii Om-Animal #ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate, având ca scop implicarea studenților în promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale, prin interacțiuni directe cu reprezentanți din comunitate și specialiști din mediul academic (educație și cercetare).

Ediția din 1 iunie 2021 (#ZIOA21) se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, cu respectarea măsurilor specifice situației actuale, având ca participanți câteva instituții și ONG-uri din domeniul interacțiunii om-animal, în mod particular cele deschise spre oferire de voluntariat, oportunități de practică și angajare a viitorilor absolvenți.

Participanții cu standuri informaționale, târgușoare de casă, ateliere de cunoaștere și interacțiuni cu valoare terapeutică cu animalele sunt: Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Acvariul USAMV CN, Grădina Agro-Botanică USAMV CN, Vivariul UBB, Muzeul Zoologic UBB, Organizația Studenților pentru Natură, Școala de Dresaj Canin Pet Joy Sports, Descoperă Natura, SOR Cluj, WWF România, iCare, NUCA, Animal Society București, Clinica Psy Plus (terapie asistată de animale), TAC.Social, NUCA, Arca lui Noe, Paracord for Pets și Animagus – Art & Design, Poliția Animalelor Cluj (IPJ Cluj – Biroul pentru Protecția Animalelor), Scoala de Dresaj Canin Nero, Dr. Kombu.

Harta standurilor poate fi găsită aici: https://flowcode.com/p/ZzgcYBmI
Atenție: standurile sunt răspândite în mai multe zone din campus, nu doar în zona verde din fața aulei, cum a fost în edițiile anterioare. Deci fiți gata de explorat prin campus.

Program

10:00 Deschidere oficială a #ZIOA21

10:00-14:30 Exerciții de exemplificare a interacțiunilor optime cu câinii (mișcare cu câinii de tip agilitate, dog dancing, puppy class, elemente de dresaj pozitiv), interacțiuni la standuri cu câini de terapie (Școala de Dresaj Canin Pet Joy Sports & echipa de voluntari)

14:30-15:00 Exerciții de exemplificare a dresajului canin de obediență (Școala de Dresaj Canin Nero).

10:00-16:00 Standuri informaționale, târgușoare de casă, ateliere demonstrative asistate de animale (câini, cal), promovare adopție și deținere responsabilă a animalelor, Colțurile Cunoașterii (Vivariu UBB, Muzeul Zoo al UBB, WWF, SOR), observare de păsări în campus.

11:00 Lansare carte „Africa”, autor: Andrei Daniel Mihalca – locație: spațiul din fața clădirii cu Aula „Mihai Șerban”, la cortul de promovare al USAMV CN.

10:30-15:30 Vizite ghidate la Acvariul USAMV, muzeul de Anatomie și Parazitologie – număr maxim de 15 persoane/ grup – orele pentru tururi: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30.

10:30-15:30 Acces pentru vizitare Grădina Agro-Botanică a USAMV CN, cu un tur ghidat la ora 12:00.

Grădina Agro-Botanică

Standurile vor fi prezente pe tot parcursul orelor evenimentului. Activitățile cu animalele de terapie și cele de tip sporturi cu câini vor fi în jurul standurilor unde sunt plasate instituțiile și asociațiile.

Copiii și părinții vor putea achiziționa: vată de zahăr, ceaiuri de tip kombutcha (#DrKombu va fi prezent la standul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii), precum și alte bunătăți produse în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Studenții voluntari din cadrul USAMV și OSpN vor oferi informații legate de locațiile standurilor și vor asigura evitarea aglomerărilor persoanelor participante.

Animalele de companie sunt binevenite, asigurându-vă că aveți la dvs. apă și elemente de igienizare.

Persoane de contact:
Conf. Dr. Alina S. Rusu: alinasimonarusu@gmail.com
Prof. Dr. Andrei D. Mihalca: amihalca@usamvcluj.ro
Conf. Dr. Ciprian Ober: ciprian.ober@usamvcluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *