1 iunie Ziua Interacțiunii Om-Animal

Vineri, 1 iunie 2018, ora 109:00, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV, Calea Mănăștur, nr. 3-5

Intrarea libera

ZIOA – Ziua Interacțiunii Om-Animal

Ziua Interacțiunii Om-Animal este un eveniment adresat comunității, care promovează deținerea responsabilă a animalelor de companie și interactiunea optimă om-animal. În fiecare an există două ediții ale ZIOA, una la UBB (Facultatea de Psihologie și Stiintele Educatiei, indoor) și una la USAMV CN, outdoor). Evenimentul este pe bază de voluntariat și cu intrare liberă, promovând comunicarea între instituții și ONG-uri cu preocupări în domeniu, precum si vizibilizarea acestora către comunitate.

ZIOA 16 (ediția outdoor) are loc in 1 iunie 2018, orele 9:00-16:00, în curtea Facultății de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca.

Programul ZIOA 16 este:
Ora 10:00 Deschidere oficială (reprezentanti rectorate)
• Orele 10:30-11:000 – Demonstrație de exerciții de terapie asistată de cai pentru persoane cu dizabiități (Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț)
• Orele 11-14 Sesiuni de calarit terapeutic pentru copii (Asociația Descoperă Natura)
• Orele 11-13 Exercitii de agilitate si prezentare a cainilor de terapie (Pet Joy Sports, Animal Society)
• Orele 11:30-15 Sesiuni de interacțiune cu câinii-ghid (Asociația Angel Dog Satu-Mare)
• Orele 11-14 Atelier de face painting pentru copii (studenții voluntari UBB)
• Orele 11-14 Sesiuni de Reading for Dogs pentru copii (Câini de Terapie Sibiu)
• Orele 10-16:00 – Standuri informationale, standuri de adoptie, targusoare de casa, Colturile Cunoasterii (Vivariu, Muzeul Zoo al UBB), consiliere comportamentală veterinară (cortul USAMV), mângâiat animale, atelier de jocuri Fabrica de Zâmbete, worskhopuri la standuri si vizite ghidate la muzeele si departamentele USAMV CN.

Participanții ZIOA la ediția a 16-a sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV CN), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV CN, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, Asociația Studenților Psihologi din România, Organizația Studenților pentru Natură, asociații care promovează protecția animalelor și activitățile asistate de animale: Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Descoperă Natura, Angel Dog Satu-Mare, Animal Society (Vierpfoten București), Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț, iCare, Nuca, Arca lui Noe Cluj, Ronda, asociații studențești din USAMV și UBB (ASMV, ASPR, Fabrica de Zâmbete, IVSA), Paracord for Pets, Animagus, Vegan în Cluj-Napoca, Câini de Terapie Sibiu, Mâț Tomi & Co, Asociația Autism Transilvania, școli speciale, echipe de terapie asistată de animale, și numeroși voluntari din cadrul celor două universități.

Alături de participanți și vizitatori, vor fi standurile cu cafea (Coffee Addicts din Cluj-Napoca) și înghețată (Sweet Bunicuța).

Notă pentru participanții cu animale de companie (câini, pisici): Vă rugăm să aduceți animalele de companie la ZIOA16 doar dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. Să aveți la dumneavoastră lesă, apă, hrană și elemente de igienizare. Vă mulțumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.