1 noiembrie Concert de opera in Cimitirul Central

Miercuri, 01 noiembrie 2017, ora 18.00, Cimitirul Central, str. Avram Iancu, nr. 28

Concert de opera in Cimitirul Central

Vă invităm să luați parte la ceea ce a devenit deja tradiție în seara de 1 noiembrie, sau de Luminație, așa cum este cunoscută în Ardeal: concertul de opera din Cimitirul Central/ Házsongárd! Organizat, pentru al treilea an consecutiv, de Scena Urbană, concertul va fi susținut de orchestra și corul ”Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea.

Vor fi aproape 2 ore de interpretări excepționale din Verdi, Mozart, Schubert, Anton Pann, Cherubini și Mascagni, reunite sub genericul-umbrela ”Ave Maria”.

Distribuția:
AVE MARIA – Concert
1 Noiembrie – ora 18:00

Orchestra și corul
Opera Group Project
Vlad ENIU – Dirijor, Pregătirea muzicală
Ina HUDEA – Regia artistică

PROGRAM:
Tatăl nostru – Alexandru Mânzat
Mozart Requiem: Lacrimosa, Ave Verum Corpus
Ave Maria Bach/Gounod – Alexandra Hordoan
Agnus Dei -A.Ramirez – Tudor Bărbos
Ave Maria Schubert – Sara Mihali
Rugăciune – Alexandra Hordoan
Puccini – Intermezzo
Ramirez – Missa Criolla: Kyrie – Alexandru Mânzat
G. Verdi- Simon Boccanegra – Florin Sâmpelean
Johann Sebastian Bach – Aria

Balerini: Sebastian Vlad, Ianc Florin, Ripa Alin, Hosu Sergiu
Costume: Vlad Bulgar

Tot sub același nume se desfășoară sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 12.00, un tur ghidat al cimitirului: EXPLICAREA GESTULUI ARHITECTURAL PRIN |ÎN|SEMN FUNERAR. Turul va fi condus șef lucrări dr. arh. Dan-Ionuţ Julean din cadrul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism, pe baza hărții inedite realizate de Scena Urbana, o hartă a personalităților din diverse domenii (scriitori, artiști, oameni de știință, politicieni, sportiv) care odihnesc în acest loc.

”Avem același laimotiv ca și anul trecut: Ave Maria. Pentru că i-a impresionat pe toți cei prezenți în Cimitirul Central de Luminație, pentru că au venit ei către noi să ne întrebe când mai organizăm ”exact la fel”. Pentru că emoția transmisă s-a amplificat de la un an la altul, de la Requiem, primul eveniment desfășurat de Scena Urbană în Házsongárd, în 2015, la Ave Maria de anul trecut. Este un alt fel de a descoperi un loc încărcat de povești, într-o zi dedicata până la urmă acestor povești și comunității din care ele provin, Luminația, sau Ziua Morților. Începem să intrăm în atmosferă în weekendul dinainte, prin parcurgerea ineditului tur ghidat, și culminăm cu emoția în stare pură din seara de 1 noiembrie: arii din opere angelice cântate în solemnitatea misterioasă a acestui loc, cimitirul”, spune arhitectul Daniela Maier, coordonator al proiectului și inițiatorul Scenei Urbane, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecților din România- filiala Transilvania.

Proiectul ”Ave Maria” este organizat de Scena Urbană, un grup multidisciplinar în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Transilvania, coordonat de arhitect Daniela Maier, vicepreşedinte OART, care are ca scop reactivarea spaţiilor urbane şi redarea acestora comunităţii.

Proiectul ”Ave Maria” este realizat de Scena Urbană, cu sprijinul Ferro şi Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

xmanyclips