1 noiembrie Detașat

Miercuri, 01 noiembrie 2017, ora 19:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Spectacolul Detașat

Spectacolul este un colaj care include povești ficționalizate ale românilor care lucrează în Germania, în construcții și industria cărnii, explicații despre sistemul de migrație prin detașare, precum și inserții personale. Textul se concentrează pe povestea unei femei care lucrează într-un abator din Germania și include atât povestea plecării ei în străinătate, cu ce speră și ce găsește în realitate, cât și perspectiva celorlalți (actori economici), care profită material de pe urma migrației ei.

Textul este scris în cadrul celei de-a doua ediții Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică, parte din programul Rezidențele Reactor, și are la bază interviuri cu români care lucrează în Germania ca detașați în construcții și industria cărnii.

De Alexandra Voivozeanu
Regia și scenografia: Cristian Ban
Cu: Alexandra Caras, Cătălin Filip, Lucia Mărneanu
Grafică: Radu Bogdan
Producător: Reactor de creație și experiment

Participare:
Bilet cu preț întreg – 20 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari) – 12 lei
Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor/event/tjyw7nHoHC7IxDYI

Despre Drama 5 – rezidențe de creație, parte din programul Rezidențele Reactor:
Timp de o lună, șase autori talentați au participat în cadrul proiectului organizat de Reactor de creație și experiment la întâlniri cu mentorul Alina Nelega, la discuții și lecturi. Rezultatul: șase piese de teatru nou-nouțe, diverse ca teme și abordare, dar care vorbesc fiecare despre problematici actuale, ce reprezintă un punct de interes esențial pentru autorii lor. Acum a sosit momentul ca acestea să ajungă la publicul larg: cinci dintre ele au făcut-o deja, prin spectacole-lectură săptămânale la Cărturești Cluj, iar al șaselea este „Detașat”, regizat de Cristian Ban.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.