1 noiembrie Lacrimosa

Joi, 01 noiembrie 2018, ora 18:00, Cimitirul Central, str. Avram Iancu, nr. 28

Intrarea liberă

Lacrimosa – spectacol-rugăciune în seara de Luminație

Vă invităm să luați parte la ceea ce a devenit deja tradiție în seara de 1 noiembrie, sau de Luminație, așa cum este cunoscută în Ardeal: concertul de opera din Cimitirul Central/Házsongárd! Organizat, pentru al patrulea an consecutiv, de Scena Urbană, concertul va avea loc joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00, și va fi susținut de orchestra și corul ” Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea.

“Lacrimosa e un spectacol-rugaciune, e lacrimă și lumină pentru sufletul celor adormiți. Lacrimosa e pioasă și caldă amintire, candelă de veghe pe drumul mântuirii. Lacrimosa e corul vocilor de AICI pentru cei dragi de DINCOLO. “ Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” si regizorul acestui spectacol.

Evenimentul va continua in data de 3 noiembrie ora 11.00 cu tur ghidat susţinut de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.
Ziua Morţilor, sau Luminaţia, este o zi de celebrare care implică întreaga comunitate. Fiecare dintre noi avem o poveste. Cine suntem și de unde venim, ce am iubit, prieteniile pe care le-am hrănit, în ce fel am ajutat lumea să fie măcar puțin mai înțeleaptă, sau mai bună, ce calități i-au inspirat pe cei din jur, toate sunt detalii din povestea noastră. Mii de alte povești ale unor oameni, contemporani sau nu, povești din care poate facem și noi parte, ne aduc deseori împreună într-un spațiu care ne este mai puțin cunoscut deși este încărcat de simbol și emoție.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.