Marţi, 01 noiembrie 2022, ora 19:00, Reactor de creație și experiment, str. Petöfi Sándor, nr. 4

Intrarea liberă*

Prețul aurului

Prețul aurului este un spectacol-mărturie emoționantă despre devenirea unui copil care a crescut visând să ajungă campion la dans sportiv. Un copil pentru care corpurile dansatorilor pe care îi privea au reprezentat deopotrivă rigoare, disciplină, libertate și curaj. Un copil care și-a găsit forța eliberatoare în expresivitatea dansului.

Prețul aurului este o confesiune vulnerabilizantă în care amintirile din sala de dans, din antrenamente și cantonamente devin o hartă subiectivă a desprinderii de momente formatoare. Biografia capătă relevanță socio-politică și deschide un cadru de reflecție pentru problematici acute: competiția exacerbată, frica de eșec, presiunea succesului, nevoia de a primi constant validare, bullying-ul, înfrângerile părinților care au nevoie de reușitele copiilor mai mult decât orice, violența nerostită din dansul sportiv, diferențele de clasă.

În Prețul aurului , Eugen Jebeleanu se-ntoarce în sala de dans, pe banca de unde a început totul. Rememorarea este un act transformator, care conferă fragilității puterea de a merge mai departe.

*Intrare liberă pe bază de rezervare la rezervari.replika@gmail.com

Limita de vârstă: 14+