Marţi, 01 septembrie 2020, ora 19:00, Reactor, str. Petofi Șandor, nr. 4

Accesul liber

Ce-ți iau – spectacol-lectură Drama 5

Ce-ți iau este, oricât aș urî acest cuvânt, o radiografie a unei relații în același timp excepționale și obișnuite, care începe fenomenal și se termină dezastruos. Ce e diferit e gradul de coborâre în cercurile infernului gaslighting-ului, toxicității și raporturilor disfuncționale, în plin mediu urban bucureștean.

Pornind de la documentarea unor experiențe reale de supraviețuire a unei relații psihologic abuzive, mi-am propus să explorez și să exorcizez credința împământenită că abuzul psihologic e mai puțin grav decât cel fizic, și doar un precursor al lui. M-a interesat complexitatea dinamicilor de putere într-un cuplu non-monogam.

Astfel, am ales să abordez dintr-un unghi personal tangența cu universul kink, lupta pentru statut social a unui cuplu tânăr și momentul în care dragostea dispare și e înlocuită de codependență. În scene realiste, non-cronologice, Mihai și Ioana ne dezmint că <<l’enfer, c’est les autres>> și ne arată că abuzul e mereu la câțiva pași distanță.” (Elena Morar)

Ce-ți iau
de Elena Morar
Regia: Olivia Grecea

Accesul este liber, pe bază de rezervare la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea “Rezervare Ce-ți iau”.
Vă rugăm să precizați în e-mailul de rezervare numele și un număr de telefon.

Spectacolul va avea loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de distanțare fizică. Purtarea măștii pe toată durata evenimentului este obligatorie.

Evenimentul face parte din proiectul “Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Acest eveniment este co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul “Reactor 2020. Public și cadre de creație”.