1 septembrie Îndrăzneții

Vineri, 01 septembrie 2017, ora 10:30,  Ateneul Copiilor, str. Observatorului, nr. 1-3

Cost atelier: 30 lei

Îndrăzneții – povești și Jocuri muzicale

Grupa “Îndrăzneții – povești și Jocuri muzicale  este dedicată copilașilor cu vârsta cuprinsă între 1 an și jumătate – 3 ani.

Sunt cei mai năzbâtioși și curioși dintre toți. Micul cercetaș își pune deja multe întrebări!
Tu ești sigur că pământul e rotund?

Aflați la vârsta “independenței”, a afirmării propriei personalități și mai ales, a dezvoltării intense a limbajului, creativității și emoțiilor, copiii primesc marea provocarede – se vor întâlni cu personajele poveștilor preferate sau încă necunoscute, cu care vor povesti, vor cânta și se vor juca, învățând abilități sociale, jonglând cu deprinderi utile în viața de zi cu zi. Desigur, nu se poate să lipsească ocazia de-a se amuza și hârjoni cu Ursul sau Lupul din poveste, de a se juca cu cei Trei Ieduți sau de a răspunde întrebărilor Zânei.

Prin joacă, dans și poveste, le antrenăm și stimulăm vorbirea, imaginația și capacitatea de a socializa atât cu alți ștrengari de vârsta lor, de a răspunde politicos adulților dar și de a povesti cu multele personaje ale Ateneului.

Micile scenete au un concept prietenos și antrenant, care aduce mare voioșie atât celui mic, cât și mămicii ori însoțitorului care intră în jocul unei serii de mișcări și activități menite să-i amuze pe micuți, stimulându-le și dezvoltându-le imaginația, într-un exercițiu conceput ca joacă și dans.

Recuzita întreagă ne va fi de mare ajutor pentru a păși în basm, micuții având la dispoziție diverse instrumente muzicale și alte obiecte atractive (eșarfe, păpuși și prieteni multicolori și multe altele) menite să-i antreneze în activitățile propuse.

Deoarece conceptul de bază al Ateneului Copiilor este educarea celor mici în spiritul valorilor culturale , fragmentele alese vor fi din repertoriul muzicii clasice (secvențe din muzica de balet, de operă ori simfonică, încântătoare și potrivită vârstei lor), precum și fragmente atent selecționate din repertoriul muzical universal, care le va educa apetitul fin pentru frumos. Micuțului dumneavoastră îi va fi stârnită creativitatea și sensibilitatea, fiindu-i oferită o portiță spre cunoaștere și, în timp, aprofundare a valorilor culturale.

Vor fi, desigur, nelipsite momentele de joacă (pentru conectarea cu cei mari sau stimularea celor mici), dar și cele de relaxare (cântece de leagăn din repertoriul universal în diverse genuri), pentru a-i pregăti pe copilași de somnul mult așteptat al zilei.

Număr maxim de copii in grupă – 8 (fiecare copil poate fi însoțit de câte 1 persoana – părinte/ bunic/ bonă)
Vârsta – între 1 an și jumătate – 3 ani
Durata întâlnire – 1h 30 min.

Cursul are loc în fiecare VINERI începând cu ora 10.30

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.