10 iunie-1 iulie Expoziția Evoluție

Expoziția Evoluție

10 iunie – 01 iulie 2021, ora 10:00, Cinema Dacia, str. Bucegi, nr. 11

Expoziția Evoluție – colecție de lucrări de pictură și desen realizate de copii

Vernisajul expoziției Evoluție va avea loc în 12 iunie, la ora 16:00, și va fi deschis de artistul plastic Amariei Elena.

Expoziția cuprinde desene și picturi realizate în ultimul an de copii cu vârste între 5 și 11 ani, participanți la atelierele Calendarul Magic. Coordonatorul expoziției este artistul vizual Liliana Csaki, care organizează și coordonează și Calendarul Magic.

Varietatea de stiluri artistice abordate de copii creează un mix vizual inedit, iar subiectele abordate sunt dintre cele mai diverse. De la reinterpretări geometrice ale fizionomiei animale până la peisaje naturale și urbane, lucrările cuprind o multitudine de teme clasice și moderne.

„La fel ca în anii trecuți, învățăm să desenăm pornind de la forme geometrice primare, dar am ridicat nivelul de dificultate. Majoritatea subiectelor sunt propuse de copii.” (Liliana Csaki, coordonator)

Spre deosebire de anii trecuți, de această dată, orele de desen și pictură au fost ținute online. Asta le-a permis atât copiilor din țară, cât și copiilor din străinătate să se alăture atelierelor.

Pandemia se pare că a fost un catalizator perfect pentru creativitatea participanților, întrucât lucrările acestora debordează de culoare și pasiune, fiind expresive și inedite în ceea ce privește perspectivele, stilurile și temele.

Vă invităm să vă deschideți simțurile și să pășiți în tărâmul imaginației fără de sfârșit, ghidați de creioanele și acuarelele copiilor noștri. Fiți pregătiți să îmbrățișați emoții calde și să vă amintiți de magia copilăriei, din vremurile când fiecare obiect avea sute de conotații și poveștile se scriau singure la fiecare minut.

Expoziția, care reunește circa 200 de lucrări, își așteaptă vizitatorii de luni până vineri, între orele 10.00 și 20.00, iar sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.

Pentru siguranța tuturor, accesul vizitatorilor la expoziție se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Astfel, însoțitorii copiilor sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție care să acopere nasul și gura, să păstreze distanța ↔️ de 1,5 m și să folosească gelul dezinfectant. Expoziția Evoluție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.