10 mai Expozitia High Light

Vineri, 10 mai 2019, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expozitiade pictura High Light, Ioana Antoniu, Elian, Andor Kőmives, Radu Pulbere, Radu Șerban

Jocul de cuvinte High Light, o deconstrucție a termenului highlight,  propune o reflecție extinsă asupra receptării lucrărilor asociate în această expoziție. Pe de o parte, aceasta se referă la  contribuția determinantă a luminii la fenomenologia operei picturale- ea însăși concepută, construită, comunicată și receptată prin medierea luminii. Este de subliniat, de asemenea, caracterul unic, exemplar al creației artistice ca reflex al luminii și iluminării. Pe de altă parte expoziția subliniază modul în care lucrările reprezintă etape ale unui proces alchimic individual, personalizat, în care lumina reprezintă un mijloc și o referință permanentă.

Aflați într-o etapă de creație care urmează unor consistente experimente și rafinări conceptuale și stilistice, autorii lucrărilor propun publicului o selecție de lucrări recente, reunite sub un generic problematic care relevă discursuri diverse, dar complementare. Din perspectiva titlului, asocierea operelor subliniază secvența de creație în care se află autorii acestora.

Atât într-un sens mai înalt, determinant, ideal, simbolic, cât și prin contribuția elementelor care particularizează și creează corespondențe în operele celor cinci artiști, o reflecție asupra operelor din perspectiva abordării problematicii luminii reprezintă pentru public un mod incitant de acces la acestea.(Radu Pulbere)

Artiști: 

Ioana Antoniu

Elian

Andor Komives

Radu Pulbere

Radu Șerban

PlatformA

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 19 mai 2019.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.