10 noiembrie The Victory Day

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 19:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Pret bilet: 20 lei

The Victory Day

concept: Willy Prager
cu: Iva Sveshtarova, Willy Prager, Galina Borissova
durata: 60 min
limbă: engleză (fără supratitrare)

Un performance care (re)pune în discuție ideea de revoluție și caracterul performativ al acesteia. Sunt oare revoluțiile posibile și eficiente astăzi, când teatralitatea lor pare să fi devenit o miză mult mai importantă și mai atrăgătoare decât scopul în sine?

Willy Prager, Iva Sveshtarova și Galina Borissova cuceresc scena atât ca protestatari, cât și ca performeri. Nu reconstituie o revoluție pe scenă, ci o reduc la părțile componente – gesturi, sloganuri, atitudini – o mașinărie teatrală, bazată pe simboluri și semne de protest. Întrebarea este dacă propaganda de pe scenă va reuși să ajungă la public și dacă da, de ce parte a baricadei îl va determina să se poziționeze – PRO sau CONTRA?

Spectacolul „Ziua victoriei” a primit The Prix Jardin d’Europe Audience Award la festivalul ImPulstanz, de la Viena în 2013.

Eveniment cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.