10 septembrie Opera à la Carte: Seară americană

Seară americană

Joi, 10 septembrie 2020, ora 19:00, Cluj Innovation Park, Valea Chintăului, nr. 1

Acces 3 persoane (cina inclusa): 420 lei

Opera à la Carte: Seară americană

Acest eveniment face parte din programul artistic „Opera Summer Hub”, co-organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) și Londoner, fiind prezentat în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României. Un proiect susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Sponsori și parteneri principali: NTT Data, Raiffeisen Bank, Mercedes Benz și RMB Inter-Auto, FSP Global, Farmec, Rețeaua de sănătate Regina Maria, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, PMA Invest, Eco Garden Construct, Antares.

Realizată în aer liber, sub cerul înstelat al terasei Londoner din cadrul Cluj Innovation Park, Opera à la Carte ne invită la o seară tematică ce îmbină armonios programul artistic interpretat de artiștii Operei clujene cu cina special pregătită de bucătarii Londoner, în specificul serii.
De această dată, seara îi aparține operei americane. Dezvoltată la confluența mai multor genuri muzicale, aceasta și-a cunoscut apogeul în anii ’50 – ’60, perioadă la fel de generoasă pentru jazz, blues și musical, toate contribuind la conturarea genului liric al „Lumii Noi”. Repertoriul evenimentului redă întocmai acest spirit complex, diafan și armonios, în interpretarea soliștilor Operei clujene: Marius Vlad Budoiu, Iulia Merca, Eusebiu Huțan, Cristian Hodrea acompaniați la pian de Larisa Pentea.
În ton cu tematica evenimentului, cu gândul la marile metropole. bucătarii Londoner au pregătti pentru spectatori Loaded potato skins cu bacon crocant, cheddar si jalapenos pentru starter, Roasted Pork Belly cu sos de bourbon, piure de țelină și porumb dulce pentru felul principal iar la final ne vom îndulci cu Brownie cu înghețată de vanilie.

Participanții sunt rugați să ajungă cu 45 minute înainte de începerea reprezentației

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă recomandăm să consultați regulamentul oficial aici:
https://bit.ly/3hWOIcE

La pian: Larisa Pentea

Regie scenă culise: Alina Simona Nistor

În contextul normelor oficiale pentru prevenirea răspândirii Covid-19, numărul acceptat de participanți la acest proiect este de 100 persoane.

Asigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19
Toate inițiativele programului Opera Summer Hub se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
• atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
• temperatura tuturor participanților va fi verificată la momentul sosirii acestora, accesul fiind permis doar dacă temperatura măsurată nu va fi mai mare de 37,3°C;
• accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
• delimitarea clară a spațiului în care se vor desfășura evenimentele;
• organizarea spațiului de acces va asigura distanța fizică de 1,5 m pentru toți participanții la evenimente;
• organizarea spațiului destinat evenimentelor va permite prezența a cel mult 500 de spectatori (în cazul evenimentelor Opera Picnic), aflați la distanță de minimum 2 m unul față de celălalt;
• amplasarea scenei la o distanță de cel puțin 3 m, asigurând distanțarea sigură dintre interpreți și spectatori;
• biletele spectatorilor vor fi scanate online, evitând astfel atingerea unor suprafețe comune;
• din același considerent, vor fi interzise pliantele, broșurile și alte materiale informative în format fizic;
• amplasarea de dispensere cu soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentelor, pentru a încuraja menținerea unei igiene conforme prevenirii COVID-19.
În concordanță cu Ordinul nr. 2.941/ 1.120/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, asumarea responsabilităților și riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: organizatori, artiști, furnizori de servicii, precum și spectatori. În acest context, vă adresăm respectuos rugămintea de a urmări și respecta toate obligațiile și măsurile mai sus menționate, presupuse pentru prevenirea răspândirea COVID-19. Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.