11-17 iulie Open lab

Open lab

11 -17 iulie 2021, ora 20:00, Cluj-Napoca

Intrarea gratuită

Open lab – prezentările laboratorului de creație și experiment

Ne-am concentrat mult în ultima perioadă pe a oferi un spațiu cât mai generos laboratorului și cercetării artistice. Am participat împreună la ateliere, ne-am întâlnit să vorbim despre căutările noastre, ne-am împărțit în grupuri și am experimentat.
În prima jumătate a lunii iulie deschidem larg ușile laboratorului. Vă așteptăm! Open lab Open lab

Ce se pierde și ce se câștigă (performance)
de: Raul Coldea, Cătălin Filip, Ioana Hogman, Alina Mișoc, Doru Taloș
Ne gândim la artă ca la ceva care construiește și reimaginează lumi. Dar cum ar fi dacă ne-am gândi ca la o pierdere? Deciziile care se iau în timpul proceselor artistice limitează, cenzurează. Ochiul din afară al regizorului cenzurează. În final, produsul e doar un rest al unei multitudini de posibilități care nu au fost explorate. Uneori așa e și în iubire, așa că am construit performance-ul ca pe un studiu asupra iubirii și singurătății.
Ce se pierde și ce se câștigă e un exercițiu de teatru în care regia s-a făcut prin corespondență și în care actorii s-au întâlnit doar de câteva ori ca să testeze cum se întâlnesc în același spațiu playlist-urile de acțiuni și situații pe care fiecare dintre ei le-au primit.
Locație: Reactor
Durată: 1h 15’
Când: 11 iulie ora 20
rezervări: rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea „rezervare ce se pierde și ce se câștigă”. Vă rugăm să menționați numărul de locuri pe care doriți să îl rezervați.
Every little piece of your life will mean something to someone
de Olivia Grecea
acesta e un tur ghidat afectiv. neinstagramabil, extrem de subiectiv, cel mai probabil foarte neinteresant, cu potențial maxim de cringe. pentru că nu am răspunsuri la următoarele întrebări (selecție relevantă): ce nu trebuie să faci când ești interesat/ă de cineva? dar când nu ești? când devine durerea o pasăre? ce trebuie să fac? ce poate fi afirmat cu certitudine despre iubire? te invit să ai păreri. sper că îți place să te plimbi pe străzi noaptea.
Locație: Centrul Clujului
Durată: 30 min
Când: 12, 15, 16 iulie, intervalul 22 – 23:30
Tur ghidat pentru 1 spectator.
Rezervări: monica.grecea@gmail.com. Vă rugăm să menționați ziua și ora la care doriți să participați (22:00, 22:30 sau 23:00)
Încă 5 minute (instalație performativă)
de: Diana Dragos, Olivia Grecea, Cosmin Stanila si Adonis Tanta
text: Olivia Grecea, Cosmin Stănilă
concept vizual: Diana Dragoș
soundscape: Adonis Tanța
E noapte și timpul se dilată. Absență, timp, abandon, zgomote interioare și exterioare. Dacă reușești să dormi, creierul tău înmagazinează informații noi și elimină deșeurile. Dacă nu, poți înlocui liniștea celorlalți cu un worry doll. Toată lumea are nevoie din când în când de cineva lângă care să nu doarmă.
Locație: Reactor, sala de sus
Durată: aproximativ 15 minute
Când: 13 și 14 iulie, în intervalul 19-23
rezervări: rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea „rezervare încă 5 minute”. Instalația este construită pentru a fi vizionată individual. Vă rugăm să menționați în mail ziua și intervalul orar în care doriți să participați (19-20, 20-21, 21-22, 22-23)
Oraculum (Instalație performativă)
de Alexa Băcanu, Ana Cucu-Popescu, Lucian Teodor Rus
Ne-am întrebat: cum ar fi dacă am putea primi dintr-o dată toată informația de care avem nevoie? Și ne-am imaginat că am pleca mai departe eliberați, liberi să ne trăim viețile, înțelepți și inocenți. Am imaginat un botez de informație, informație dată mai departe din om în om, cu generozitate, esența mai multor vieți, concentrată într-o pastilă de câteva minute. Un sistem automatizat, eficient, rapid: intri ignorant, ieși iluminat. Soluția la doom scroll, FOMO, complexul de inferioritate, găurile de vierme ale Internetului. Un oracol de secol XXI. O preoteasă crowdsourced. Un răspuns ambiguu și contradictoriu, dar un răspuns.
Locație: Reactor
Durată: aprox. 10 minute
Când: 13-14 iulie, în intervalul orar 19-23
Rezervări: rezervari.reactor@gmail.com, cu mențiunea „rezervare Oraculum”.
Instalația este construită pentru a fi vizionată individual.Vă rugăm să menționați în mail ziua și intervalul orar în care doriți să participați (19-20, 20-21, 21-22, 22-23)
Resturi și așchii (performance)
un playlist performativ cu Oana Mardare și Petro Ionescu
Eu sunt Oana. Sunt actriță. În amfiteatrul din Făget, vă propun un playlist, o trecere prin ce mi-a rămas neconsumat sau nefăcut de-a lungul timpului. În încercarea de a găsi un fir roșu al acestor resturi. E ceva de-al meu în tot mormanul ăsta? Ce știu să fac? Ce îmi place să explorez? Ce este un actor în afara unui concept? Ce îl ține să își facă meseria? Ce caută? Ce are de oferit? Cui? Cu ce rămâne?
Mă sprijin în Petro, regizoare, dramaturgă, colegă și ochi blând din afară. Ofer momente de divertisment. Momente de jale. Momente de liniște. Momente șocante. Momente pur egoiste. Citez artiștii care m-au influențat și provocat. Copiez de la colegi. Recuperez momente refuzate. Dezvălui momente ascunse. Accesez arhiva profesională a momentelor pe care nu le voi mai expune niciodată. Vă povestesc sincer sau vă păcălesc sincer. Vă dau ce pot. Cu plăcere.
Locație: Pădurea Parc Făget – amfiteatru
Durată: aproximativ 100 de minute
Când: 17 iulie, ora 18:00
rezervări și detalii despre cum poți să ajungi la locație: rezervari.reactor@gmail.com (cu mențiunea „rezervare resturi și așchii”)
Evenimente în cadrul „Laborator de creație și experiment”, un proiect Reactor de creație și experiment, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Evenimente în programul re:form, realizat de Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions și Primăria Cluj-Napoca. Open lab

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.