11-30 iulie Expozitia There is silence in violence

11 – 30 iulie 2018, ora 18:00, IAGA Contemporary Art, str. Closca, nr. 9-11 

Expozitia There is silence in violence, Cristian Bogdan Bar

Expoziția “There is silence in violence” se adresează minții și spiritului care nu de multe ori simte că vrea să explodeze din noi, asemeni unui vulcan. Este lupta interioară pe care fiecare dintre noi o poartă, o luptă cu care ne afișăm zi de zi pe străzile pline și parcă prea goale pentru a înțelege, pentru a vedea.

O caracteristica esentiala a intregului proces de creatie a acestui corp de lucrari este libertatea pe care am acordat-o procesului in sine. Initial totul a inceput ca un joc de forme si culori, neavand o idee concreta a ceea ce faceam sau o destinatie, o concluzie. Pe masura ce am realizat lucrare dupa lucrare, idei s-au inchegat in jurul a ceea ce faceam, procesul a inceput sa vorbeasca si sa se realizeze de la sine.

Lucrarile ce reprezinta doar vulcani sunt reprezentari plastice, metaforice, a activitatii mintii in aparenta violenta, agitata. Un mod diferit de a vedea si intelege fiinta noastra. Oarecum involuntar insa, lasand procesul sa ma duca unde doreste, am realizat lucrari si cu un caracter mult mai personal, recurgand la teme si motive din anii precedenti: alienarea, singuratatea, dorinta de a fugi, frica si incertitudinea propriei persoane.

Purificarea are loc in momentul constientizarii si acceptarii a ceea ce eruptia a adus odata cu ea: o casa, un abator, o masina si o fantoma, toate fiind metafore pentru trairi interioare; iar linistitea universala este tocmai aceasta acceptare sincera. Simpla observare a intregului proces.

Expoziția ramane deschisa spre vizitare pana in data de 30 Iulie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.