11-30 septembrie Expozitia Petale zburătoare

11 – 30 septembrie 2019, ora 10:00, Grădina Botanică ”Alexandru Borza”, str. Republicii, nr. 42

Expozitia Petale zburătoare

Expozitia de fluturi vii de la Gradina Botanica “Alexandru Borza” de anul acesta are ca obiectiv principal atragerea atentiei publicului asupra unor specii de fluturi tropicali și autohtoni și încurajarea conservării lor.

În expoziție vor putea fi văzute 15 specii de fluturi exotici preponderent din zona Amazonului și 6-7 specii de fluturi autohtoni, caracteristici pentru pajiștile tradiționale din zona Clujului.

În cadrul expoziției se vor desfășura și alte activități de educație pentru cunoașterea și protejarea naturii. Aceste activități sunt adresate în special copiilor și tinerilor și cuprind explorarea la microscop a diferitelor părți din anatomia fluturilor, explicarea și ilustrarea ciclului de viață, adaptărilor și modului de hrănire al insectelor, jocuri pentru învățarea speciilor autohtone, puzzle-uri și mici ghicitori despre fluturi.

Expoziția are loc în perioada 11-30 septembrie 2019 în sera de lângă institutul botanic (Sera în fața căreia se află colecția de cactuși) și poate fi vizitată între orele 10-17 zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica.

Accesul la expoziție este inclus în biletul de intrare în Grădina Botanică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.