11 decembrie Gloria

Traviata

Vineri, 11 decembrie 2020, ora 19:00, online

Gloria – spectacol transmiss online

Dirijor: David Crescenzi Gloria
Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj Napoca

Cunoscut și apreciat pentru lucrările sale corale sacre, precum și pentru crearea și ascensiunea ansamblului Cambridge Singers, compozitorul John Rutter (n. 1945) este o personalitate în universul muzicii corale și, îndeosebi, a creațiilor lirice dedicate Crăciunului.

Gloria se înscrie întocmai sub această aură puternic radiantă, fiind scrisă și prezentată publicului larg în anul 1974. Premiera sa absolută susținută în Omaha, Nebraska și aflată sub bagheta dirijorală a propriului compozitor, a atins un succes notabil, continuat prin călătoria lucrării pe multe alte scene americane și europene. Popularitatea sa i-a atras variațiuni ulterior create și adaptate de J. Rutter pentru orgă și orchestră, lucrarea fiind de asemenea publicarea în renumitul jurnal Oxford University Press.

Publicul clujean este invitat să se bucure de prima audiție națională a acestei creații muzicale pe acorduri înălțătoare și angelice, oferite în dar în așteptarea Sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă această premieră ne găsește fizic mai departe de publicul nostru decât ne-am fi dorit, apropierea sufletească și bucuria Crăciunului ne aduc, în mod sigur, mai aproape în gând și trăire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *