11 decembrie Jaroslav Seifert

Jaroslav Seifert

Miercuri, 11 decembrie 2019, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuită

Clubul de Carte Nobel 3.9 – Jaroslav Seifert

În luna decembrie, discutăm la #clubuldecartenobel despre Jaroslav Seifert – scriitor ceh, laureat al premiului Nobel pentru Literatură în anul 1984.

Pentru a avea un punct de plecare comun în lecturi, propunem să citim și să citiți » „Toate frumusețile lumii”. Vă încurajăm, desigur, să citiți și alte opere ale autorului.

Motivația juriului Nobel: „Pentru poezia sa care, înzestrată cu prospețime, senzualitate și o bogată inventivitate, oferă imaginea eliberatoare a spiritului neîmblânzit și a diversității naturii umane”.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă desfășurată în cadrul AIVI Cluj – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Participarea la eveniment nu necesită înscriere prealabilă.

Vă invităm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.