11 iunie Ce și cum citim în pandemie?

Schimb de Cărți Cluj

Joi, 11 iunie 2020, ora 19:00, Online

Participarea gratuită

Schimb de(spre) Cărți 8.3 – Ce și cum citim în pandemie?

Salutare! Ne este tare dor de discuții cu și despre cărți, așa că ne-am decis să aducem Schimbul de Cărți în mediul online.

Scopul acestui proiect a fost dintotdeauna acela de a dezvolta o comunitate activă de oameni pasionați de lectură, de a crea punți de legătură între noi, indiferent de mediile din care provenim, de a (re)învăța să discutăm, să facem #schimbdeidei și de cărți.

Cum va funcționa „schimbul”?

Joi,  ne vedem / auzim pe Zoom. Procedura este foarte simplă: la data și ora stabilită, va trebui doar să accesați linkul întâlnirii » îl vom adăuga aici în următoarele zile. Linkul poate fi accesat doar atunci, eventual cu 5 minute înainte.

Evenimentul constă, de această dată, într-un schimb de cărți #simbolic. Vom schimba idei, impresii și recomandări de lectură. Ce se așteaptă de la voi, ca participanți? Să veniți cu lista pregătită: ce-ați citit în lunile martie, aprilie și mai? Fiecare dintre noi vom prezenta pe rând cărțile citite, le vom recomanda (sau nu) etc.

Apoi, discutăm împreună despre obiceiurile de lectură din ultimele luni – dacă și cum ne-au fost afectate de schimbările prin care trece societatea.

Discuțiile se desfășoară, după cum v-am obișnuit, într-o manieră informală, ca între prieteni, fiecare cu ceaiul sau cafeaua alături.

Întâlnirea este setată, tehnic vorbind, să nu înceapă cu video. Se poate porni ulterior, individual, când și dacă vă simțiți confortabil. De asemenea, dacă preferați să faceți doar scurte intervenții în scris, există și chat.

În general: puteți și doar să ascultați discuțiile, fără a interveni, însă vă încurajăm să vorbiți cu noi, fără rețineri, căci esența evenimentului stă tocmai în discuțiile care se nasc natural între oameni care împărtășesc aceeași dragoste pentru lectură.

Schimb de Cărți Cluj se desfășoară sub egida AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, fiind o inițiativă bookblog.ro. În Cluj, evenimentul se desfășoară, de obicei, în ultima zi de duminică a fiecărei luni. Până când lucrurile vor reveni însă la normal, ne vom vedea online.

Vă așteptăm cu drag și chef de vorbă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.