Marti, 11 mai 2021, ora 19:30, online

Gemenii Ikrek – teatru radiofonic, de Petra Traistă (8 ani) și Bianca Murariu (prietenă de familie)

La 8 ani, Petra este un copil care știe precis anatomia nasului și a urechii și poate să-și repare singură jucăriile. Mama sa, Ilona, a pus mare accent pe educația alternativă în viața ei, motiv pentru care ”Gemenii Ikrek” este un text conceput de Petra împreună cu Bianca Murariu, învățătoarea sa, adeptă a metodelor alternative de învățare. Fiind născută într-o familie bilingvă, Petra a decis de curând să învețe serios și maghiara. ”Gemenii Ikrek” reprezintă atât relația ei cu limbile din viața sa, cât și pasiunea pentru natură, dobândită într-un program de Green School.
Petra și Bianca au conceput un text pornind de la ideea unui sat bilingv în care doi munți gemeni au fost împărțiți între etnii. Astfel, localnicii încep să mute munții pietricică cu pietricică, convinși că un singur munte va însemna o singură limbă rămasă. Doar că, odată cu asta, localnicii încep și să nu mai audă cu o ureche.

Piesa de teatru radiofonic, produsă în parteneriat cu Radio Cluj, poate fi ascultată în premieră, pe data de 11 mai de la ora 19:30 pe canalul nostru de Youtube.

La finalul programului radiofonic, pe data de 1 iunie, vom anunța care dintre scenarii va fi transformat într-un spectacol de teatru pentru copii marca MiniReactor.
În actul creativ feedback-ul publicului este extrem de important, astfel încât dorim să aflăm părerile voastre despre fiecare piesă radiofonică în parte. Tocmai de aceea, odată cu difuzarea celor șase propuneri de texte, lansăm și un formular special pentru feedback.
Acesta se poate completa aici: https://bit.ly/33rE8ok.

*Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.