11 martie Capra cu trei iezi

Duminică, 11 martie 2018, ora 11:00 si 12.30, Teatrul de Păpuși ”Puck”, str.  I. C. Brătianu, nr. 23 

Pret bilet: 10 lei

Artiștii pentru artiști – Capra cu trei iezi

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca își va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la două spectacole ale lunii martie, pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile. Instituția clujeană se implică, astfel, în cea de-a 17-a ediție a Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” 2018, organizate de UNITER.

Campania Națională „Artiști pentru artiști” din acest an este suținută de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu 18 teatre din București și 31 de teatre din țară. Pe scena fiecărei instituții teatrale implicate vor avea loc pe tot parcursul lunii martie spectacole ale căror încasări rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală. Acest fond este destinat întrajutorării artiștilor aflați în situații vulnerabile.

„Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. De atâtea ediții și doar împreună, credem că această unitatea breslei este semnul edificator că prin TEATRU putem schimba vieţi”, subliniază reprezentanții UNITER.

Cel de-al doilea spectacol înscris în programul UNITER este „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica.

Este un spectacol clasic, la paravan, cu păpuși de tip bi-ba-bo, multă muzică tradițională românească, dinamic și plin de haz.

Cele două reprezentații au loc în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002. Cei de la UNITER și-au propus încă de la început să mobilizeze publicul în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii români ajunși la bătrânețe în situații materiale precare și cu probleme de sanătate. Este un program bazat pe spectacole caritabile, derulat în fiecare an, cu precădere în lunile martie și aprilie, „un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului”, potrivit organizatorilor. Pe lângă promovarea solidarității de breaslă, UNITER și-a propus prin aceste acțiuni dezvoltarea unei componente de implicare a opiniei publice în această cauză, prin donații, parteneriate de finanțare, atragerea de sponsori și servicii care au făcut posibilă continuitatea campaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.