11 noiembrie Premiera Nautilus

Sambata, 11 noiembrie 2017, ora 20:00, Sala Radio, str. Donath, nr. 160

Pret bilet: 55 lei

Premiera in Romania – Nautilus

ARTmin aduce in premiera in Romania trupa Nautilus, quartetul de origine germana, se afla intr-un turneu de promovare al ultimului lor album, Infrablue, in Germania, Romania si UK si ne va incanta auzul intr-un concert extraordinar.

Acest concert face parte din proiectul Outline | Be out of the line si este evenimentul – #01 Outline Jazz Night marca ARTmin.

In cadrul jaazzahead!, cea mai ravnita expunere de jazz german, Nautilus a fost una dintre cele mai remarcabile formatii. Quartetul a construit o arhitectura stabila, cu linii fine si cizelate in ansamblu, reusind sa captiveze prin intensitate, suspans si coerenta narativa, aceste elemente regasindu-se doar la maestri muzicii jazz.
Abordarea pretioasa si complexitatea compozitiei fiind extrem de rar dublate de o asemenea usurinta in executie.
Thirsten Hingst, Jazzpodium

Nautilus: Hayden Chisholm (saxofon), Jürgen Friedrich (pian), Robert Lucaciu (bass) si Philipp Scholz (tobe).

Jürgen Friedrich a studiat pian si compozitie in Köln, calatorind, insa, si prin metropola jazzului din New York. A sustinut un tur impreuna cu Kenny Wheeler, a cantat impreuna cu John Hébert si Tony Moreno si a compus impreuna cu Monosuite Musik pentru orchestra de coarde si impovizatorii (feat. Hayden Chisholm, Achim Kaufmann, John Hébert, John Hollenbeck). Alte proiecte in care e implicat sunt: duo-ul de improvizatie Nano Brothers cu Johannes Ludwig si trio-ul de pian Reboot cu David Helm si Fabian Arends. A predat pian la scoala de muzica din Köln, indrumand masterul pentru compozitie si aranjament muzical la scoala de muzica din Mannheim. A fost premiat cu Gil Evans Award pentru compozitie Jazz.

Robert Lucaciu locuieste in Leipzig, unde a studiat contrabas, jazz si clasic. In cele din urma studiind compozitie in Dresden. Ca membru permanent al scenei germane de Jazz, Robert este implicat in diferite proiecte si activeaza in diverse trupe. Nucleul reusitei lui este proiectul solo, unde el compune, improvizeaza si cerceteaza sunetu. A initiat si curatoriat pentru cativa ani concertele saptamanale ale Jazz Clubului Leipzig e.V. precum si un festival de Jazz din Greiz. In 2016, Robert a fost premiat cu premiul jazzului de catre orasul Leipzig.

Philipp Scholz si-a interrupt studiile pentru a se dedica muzicii. Prin stilul sau elegant si creativ si-a lasat o amprenta pe scena activa a jazzului din Leipzig, in proiecte precum: PLOT; Das blaue Pony, Spielvereinigung Süd si Castravez. A cantat impreuna cu Richie Beirach, Pepe Berns, Gabriel Coburger, Johannes Enders, Achim Kaufmann, Uli Kempendorff si Thomas Zoller. Alaturi de Robert Lucaciu a infiintat unul dintre cele mai viabile grupuri de ritm din Germania. A castigat concursul de jazz al tineretului in 2007 precum si alte premii.

Hayed Chisholm, originar din Noua Zeelanda, locuieste azi in Köln si Belgrad. Ca si multiinstrumentalist, apartine celui mai inaintat front al scenei muzicale european. A vizitat si studiat culturi din toata lumea, si-a perfectionat jocul microtonal la Saxofon, a cantat alaturi de trombonistul Nils Wogram si Root 70 si a compus muzica pentru nenumarate opera ale artistei Rebecca Horn. In filmul ‘’Sound of Heimat’’ a jucat ca protagonist in cautarea folclorului german. A curatoriat festivalul sau propriu organizat in Köln, a infiintat casa de discuri “plushmusic.tv si a oficializat de curand cel de-al doilea 13-CD-Box. A fost premiat cu premiul jazzului SWR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips