11 septembrie Terranova: Renașterea spiritului

Terranova

Vineri, 11 septembrie 2020, ora 19:30, Cluj Innovation Park, Valea Chintăului, nr. 1

Acces 2 persoane: 60 lei

Terranova: Renașterea spiritului

Terranova – spectacol prezentat în premieră absolută, în cadrul Microstagiunii estivale Opera Summer Hub 2020.

Acest eveniment face parte din programul artistic „Opera Summer Hub”, co-organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) și Londoner. Proiectul se bucură de susținerea Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii.

Proiect muzical de:
Ovidiu Lipan Țăndărică
Muzică de:
Ovidiu Lipan Țăndărică
& Adrian Stavian

Dirijor: Flaviu Mogoșan

Participanții sunt rugați să ajungă cu 45 minute înainte de începerea reprezentație.

entru mai multe detalii despre eveniment, vă recomandăm să consultați regulamentul oficial.

Ritm… totul este ritm și suflet!

Vineri, îl ascultăm și simțim într-un spectacol extraordinar și unic, prezentat în premieră absolută, ce îi aduce la Cluj pe artiștii Maia Morgenstern și Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan, acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni dedicați și plini de energie.

Terranova. Renașterea Spiritului promite un spectacol înălțător, pulsant și revelator, care ne redă întregul Univers prin muzică și emoție. Amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park va oferi un context ideal pentru un astfel de spectacol inedit, prezentat în cadrul proiectului Opera Summer Hub 2020 și a programului Opera Picnic, care își așteaptă spectatorii în peisajul terasat și generos pe care aceștia îl pot admira de pe propriile pături de picnic.

Esența sa este surprinsă pe deplin de inconfundabilul artist Ovidiu Lipan Țăndărică, semnatarul conceptului artistic, alături de Adrian Stavian:

„Ritmul este Suflet, Spirit. Este Lumină, Face parte din Gena Umană.

Ritmul nu are nevoie de cuvinte, este perceput și înțeles indiferent de națiune.

Ritmul este atins de aripa lui Dumnezeu.

Este muzica Pământului și a întregului Univers.

Ritmul ne va pătrunde și ne va elibera. Este Muzica Pământului, este Facerea.

Asemeni tuturor evenimentelor Opera Picnic, momentele artistice vor fi complimentate și de pachetele de picnic special pregătite de bucătarii Londoner, pe care spectatorii sunt invitați să le savureze pe terasele amfiteatrului alături de cei dragi.

În contextul normelor oficiale pentru prevenirea răspândirii Covid-19, și al prevederilor sanitare, spectatorii prezenți la acest eveniment sunt rugați să își aducă propria pătură de picnic. Numărul acceptat de participanți la acest proiect este de 500 persoane.

Asigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Toate inițiativele programului Opera Summer Hub se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19:

– atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
– temperatura tuturor participanților va fi verificată la momentul sosirii acestora, accesul fiind permis doar dacă temperatura măsurată nu va fi mai mare de 37,3°C;
– accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
delimitarea clară a spațiului în care se vor desfășura evenimentele;
– organizarea spațiului de acces va asigura distanța fizică de 1,5 m pentru toți participanții la evenimente;
– organizarea spațiului destinat evenimentelor va permite prezența a cel mult 500 de spectatori (în cazul evenimentelor Opera Picnic), aflați la distanță de minimum 2 m unul față de celălalt;
– amplasarea scenei la o distanță de cel puțin 3 m, asigurând distanțarea sigură dintre interpreți și spectatori;
– biletele spectatorilor vor fi scanate online, evitând astfel atingerea unor suprafețe comune;
– din același considerent, vor fi interzise pliantele, broșurile și alte materiale informative în format fizic;
– amplasarea de dispensere cu soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentelor, pentru a încuraja menținerea unei igiene conforme prevenirii COVID-19.

În concordanță cu Ordinul nr. 2.941/ 1.120/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, asumarea responsabilităților și riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: organizatori, artiști, furnizori de servicii, precum și spectatori. În acest context, vă adresăm respectuos rugămintea de a urmări și respecta toate obligațiile și măsurile mai sus menționate, presupuse pentru prevenirea răspândirea Covid-19.

Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.