11 septembrie Viața e dincolo de judecată și prejudecată

Viața e dincolo de judecată și prejudecată

Vineri, 11 septembrie 2020, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Intrarea liberă

Viața e dincolo de judecată și prejudecată – workshop de flexibilitate mentală


”Omul vede în lume ceea ce poartă în inima sa.”, ne spune celebra vorbă (Johann Wolfgang von Goethe), iar psihologia, ca știință a sufletului, confirmă acest lucru.

Deși putem să nu fim conștienți de multe din experiențele noastre interne, ele ne modelează realitatea observată și trăită; gândurile noastre nu sunt altceva decât ”lentilele” prin care ”privim”, ele fiind fabricate în atelierele minții, prin istoria ce ne-a fost transmisă, la nivel individual (prin relațiile cele mai apropiate) și colectiv (prin societate).

O bună flexibilitate mentală ne oferă libertatea de a putea privi mai degrabă la aceste ”lentile”, decât prin ele, respectiv de a putea privi și din alte perspective lumea (atât pe cea din exteriorul nostru, cât și pe cea din interior); flexibilitatea mentală ne ajută să identificăm și să ne distanțăm de gândurile, judecățile și prejudecățile ce servesc mai degrabă ”adevăruri teoretice”, sterile și mai puțin, în mod efectiv, real, pe noi.

A ne dezvolta flexibilitatea mentală înseamnă să ne putem distanța de viziunile,”scenariile” și ”filmele” din mintea noastră ce se constituie mai degrabă în obstacole în calea vieții pe care ne-o dorim, respectiv să descoperim și să consolidăm perspective ce pot reprezenta o bază energetică și motivațională solidă în slujba eforturilor noastre pentru o viață reală bună, împlinită.

Continuăm seria de ateliere de flexibilitate mentală găzduite de Bookstory și Krisztina G. Szabó. Să ne eliberăm încă puțin de strânsoarea gândurilor, judecăților și prejudecăților ce ne limitează și să mai facem un pas în propria noastră viață!

Te așteptăm să desfacem și să țesem gânduri, împreună.
Participarea se poate face pe baza de înscrieri la contact@bookstory.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.