12-23 martie Expoziția E=MVinay

Expoziția E=MVinay

12-23 martie 2021, ora La Cave – Institutul Francez, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 22

Expoziția E=MVinay – curator: Oliv Mircea

„Viața mea e făcută din întâlniri. În munca mea de artist e la fel. Înainte de toate, obiectul îmi dă ideea. Întâlnesc un obiect care îmi spune ceva, îl deturnez de la înțelesul cotidian ca să-l transform într-o operă de artă. Adeseori nu e nevoie de mare lucru ca să ne bucurăm și să visăm. Când creez, îmi interzic tergiversările intelectualem prea poluante. Îmi place să păstrez în lucrările mele spontaneitatea dragostei fulgerătoare stârnită de prima întâlnire cu obiectul. ”

Michel Vinay s-a născut în 1946 la Lyon, Franța, și a studiat la Ecole nationale supérieure des beaux-arts din același oraș, lucrând apoi ca designer de modele de imprimeuri pentru Fabrica de Mătase din Lyon. S-a instalat apoi în Franche-Comté, unde a lucrat în atelierul propriu ca restaurator de mobilier și obiecte de artă. Din anul 2000 trăiește în România, la Livezile, jud. Bistrița Năsăud. A cumpărat acolo o casă săsească pe care încearcă să o restaureze și a adoptat un copil. România este țara care i-a redat bucuria de a trăi, i-a oferit un cămin și o familie, i-a îndeplinit dorința de a fi părinte. Acum este un bunic fericit.
A avut numeroase expoziții în Franța (la Lyon, Belfort, Besançon, Pontarlier, Monbéliard) dar mai ales în România, la Bistrița și în București.

Expoziția E=MVinay ramane deschisa spre vizitare pana in data de 23 martie 2021.
Program de vizitare: luni – vineri, 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.