12 – 26 august 2021, ora 18:00, Cluj Art, Paul Chinezu, nr. 4

Expoziția Amintiri din copilărie – expoziție de pictură, sculptură, grafică & fotografie

Perioada din viață care rămâne cel mai adânc înrădăcinată în noi și a cărei amprentă o simțim pe tot parcursul călătoriei noastre. Perioada spre care sufletul nostru se întoarce cu nostalgie și melancolie. O melancolie atât de frumoasă. Anii copilăriei și amintirile lor.

Unii dintre noi am avut o copilărie frumoasă, colorată, senină, pentru alții poate a fost mai tristă sau mai grea. Unii ne-am petrecut copilăria la sat, în universul naturii, al animalelor și plantelor. Poate zburdam pe câmpii făcând buchete din florile de câmp sau poate eram fascinați de privirile înțelepte ale animalelor. Alții dintre noi ne-am bucurat de o copilărie în mediul urban, înconjurați de mulți prieteni cu care ne petreceam zilele și serile în spatele blocului sau prin cartier. Cert este că, indiferent de copilăria pe care am avut-o, ea este fundația pe care se bazează viața noastră. Inocența, naivitatea și entuziasmul fac din copilărie o lume magică.

Literatura română pentru (despre) copii a adus, încă din secolul al XIX-lea, în atenția cititorului, lumea specială a copilăriei, cu zbuciumul și bucuriile sale specifice. Opera autobiografică a lui Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”, dar și poveștile sale tălmăcesc cu umor și spontaneitate universul colorat al copilăriei.

Fie că ai avut o copilărie asemănătoare cu cea a lui Ion Creangă, fie că te-ai bucurat de jocurile din spatele blocului sau ai avut o copilărie mai modernă, în care ai pășit în lumea digitală, expoziția „Amintiri din copilărie” este pentru tine. Îți este dedicată ție. Fiecăruia dintre noi.

Dorim ca prin această expoziție să conturăm o lume de basm formată din universul magic al copilăriei fiecăruia, fie că este artist sau vizitator al galeriei noastre.
„Copilăria este inima tuturor vârstelor.” – Lucian Blaga
Expoziția ramane deschisă spre vizitare până în data de 26 august 2021.
Program de vizitare:  luni – vineri: 11:00-18:00