12 decembrie Expozitia Aur și nestemate

Luni, 12 decembrie 2016, ora 10:00, Muzeul Farmaciei, Piata Unirii, nr. 28

Expozitia Aur și nestemate – expozitie temporara

Expozitia temporara intitulata Aur si nestemate in pregatire la Colectia de Istorie a Farmaciei din Cluj este o expozitie despre aur, argint, coral, perle/margaritare, pietre pretioase si semi-pretioase ca ingrediente in vechile farmacii. Vizitatorii pot afla despre cum se aureau pilulele, despre tonice alcoolice cu foita de aur numite “ape cordiale”, despre ingrediente pretioase folosite in farmaciile transilvanene dar si despre ciudate experimente chimico-medicale in care gaini hranite cu aur urmau sa depuna oua de aur.
Toate materialele explicative sunt bilingve (Ro/Engl) deci asteptam cu drag si vizitatori straini. 
Curiosii pot afla cum arata scatula deauratoria (sive argentaria), recipientul in care pilulele erau acoperite cu un strat de aur sau argint, cum se preparau ape cordiale celebre precum Rosolio, Usquebaugh regal, Escubac d’Angleterre  sau Vespetrò dar si cum a influentat alchimia unele experimente chimico-medicale si unele produse inspirate de Aurum potabile.
Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 31 decembrie 2016.

Orar de vizitare: L, Ma, Mi, V – ora 10-16, J – ora 12-18, S – deschis în ultima sâmbătă din fiecare lună, ora 10-16 (lunea următoare închis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.