12 mai Acțiune de ecologizare

Sambata, 12 mai 2018, ora 11:00, Cluj-Napoca

Acțiune de ecologizare – Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura

Sâmbătă facem curățenie în Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura!

Lansăm un apel către toți clujenii care doresc să susțină dezvoltarea celor două parcuri și menținerea Someșului curat. Noi venim cu ustensilele necesare, saci de gunoi şi mănuşi de protecţie, iar pe tine te așteptăm cu voie bună și dorința de a transforma parcul într-un loc prietenos și curat.

De ce să te implici în acţiunea de ecologizare?

descoperi noi informații despre mediul înconjurător
din grijă și respect față de mediu
din dorinţa de a trăi într-un mediu curat şi sănătos

Nu uita să îți aduci păturica, noi aducem limonada! După o super-curățenie, ne bucurăm împreună de spațiul verde și un pahar răcoritor, stăm la o poveste, jucăm ping-pong, badminton și fotbal.

Acțiunea de ecologizare este susținută de Ioana Hanchevici, profesor în cadrul Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai”, Cluj, care și-a dorit să se implice împreună cu elevi din diferite clase, dând un exemplu de bună practică și de implicare civică.

Cei de la Someș Delivery își doresc un Someș curat și accesibil, astfel și-au ales să ecologizeze Parcul Armătura, o zonă vecină cu Parcul Feroviarilor.

Echipa Someș Delivery face intervenții de 4 ani pe diverse zone de Someș cu mobilier urban, poduri, instalații artistice și concerte. Și tot în fiecare an ei încearcă să ecologizeze zonele pe care le activează, atât înainte de evenimentul Someș Delivery, cât și după.

FabHub Creative City este noua inițiativă din Parcul Feroviarilor a Fabricii de Pensule. Creative City facilitează dezvoltarea de proiecte inovative, propuse de o comunitate de artiști, dar și creativi din domeniul industriilor culturale conexe care activează orașul prin ideile lor experimentale dincolo de spațiul fizic al Fabricii de Pensule.

FabHub a dezvoltat un program amplu de intervenții și dezbateri în 2017 prin #atelieruldeidei, concurs de proiecte concentrat pe zona de intersecție dintre artă, creativitate și exercițiu articipativ de reflecție asupra viitorului parcului. Peste 39 de inițiative s-au înscris în concurs, de la festivaluri, performance-uri, instalații artistice la construcții temporare. Juriul și totodată mentorii echipelor selectate, format din sociologi, arhitecți, peisagiști, manageri culturali, a ales 16 proiecte care au fost implementate cu sprijinul Fabhub în Parcul Feroviarilor.

În paralel, parte a deschiderii FabHub către oraș, am instalat un container de tip pop-up în Parcul Feroviarilor unde am organizat seri de film documentar, ateliere de creație pentru copii, sesiuni de ecologizare, dezbateri, expoziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.