12 mai Curs de prim ajutor cu simulare de accident auto

Sambata, 12 mai 2018, ora 12:00, VIVO!, str. Avram Iancu, nr. 492-500, com. Florești, jud. Cluj

Curs de prim ajutor cu simulare de accident auto

Vino și învață să salvezi vieți! Vei afla de la specialiști pașii care trebuie urmați și manevrele salvatoare de viață.

In parcarea VIVO! Cluj-Napoca are loc un eveniment special: un curs de prim ajutor cu simulare de accident auto. Evenimentul începe la ora 12:00 cu simularea unui accident rutier, exemplificându-se modul în care o astfel de situație este gestionată de SMURD, poliție și pompieri.

Ulterior, voluntarii Road Safety OSM Cluj vor explica participanților tehnici de prim ajutor, cu ajutorul manechinelor (masaj cardiac, respirații artificiale, dezobstrucția căilor aeriene, etc).

Evenimentul este adresat publicului de toate vârstele și ocupațiile.

Despre Road Safety

Proiectul „Road Safety” se adresează publicului larg, pornind de la elevi, până la angajați ai unor societăți comerciale. Organizatorii și voluntarii din cadrul proiectului sunt studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și urmăresc educarea și însușirea noțiunilor de prim ajutor la nivelul acestui grup țintă. Totodată, urmărim să aducem la cunoștință măsuri de precauție ce trebuie luate în cazul unui accident rutier.

Importanța cunoașterii tehnicilor de bază în acordarea primului ajutor este deosebit de importantă deoarece, la nivel național, doar 2 din 10 români cunosc aceste măsuri.

Prin acest proiect ne dorim instruirea unui număr cât mai mare de persoane, atât elevi cât și angajați din cadrul diferitelor societăți comerciale, cu privire la pașii care trebuie urmați pentru acordarea corectă a primului ajutor în cazul unor situații de urgență: obstrucția căilor aeriene superioare, stop cardio-respirator, etc.

Pe lângă activitatea de predare a tehnicilor de prim ajutor la școli, licee și firme, organizăm un eveniment de simulare de accident rutier la care sunt invitate persoane de toate vârstele și ocupațiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.